Gaziantep’te 80 bin kişinin istihdam edildiği bin 200 ayakkabı ve 400 terlik atölyesi, 45 ülkeye ihracat yaparak şehre katma değer sağlıyor. Rus-Ukrayna savaşı nedeniyle birçok Avrupa ülkesi ayakkabı ihtiyacını Gaziantepli üreticilerden kar...
Gaziantep’te 80 bin kişinin istihdam edildiği bin 200 ayakkabı ve 400 terlik atölyesi, 45 ülkeye ihracat yaparak şehre katma değer sağlıyor. Rus-Ukrayna savaşı nedeniyle birçok Avrupa ülkesi ayakkabı ihtiyacını Gaziantepli üreticilerden karşılamaya başladı.
İstanbul’un ardından Türkiye’nin en çok ayakkabı üretiminin yapıldığı Gaziantep’te üreticiler yaptıkları ihracatla kente katma değer kazandırıyor. 80 bin çalışana ulaşan sektör, büyük bir istihdamın da kapısını açıyor. Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, ilk defa 25 firmalarının Afrika’ya doğrudan mal sattığını ve 16 firmalarının ise Afrika’da kendi yatırımlarını başlattığını söyledi. İnce, Rus-Ukrayna savaşının kendilerine yeni fırsatlar açtığını belirterek, birçok Avrupa ülkesinin kendilerine yöneldiğinin altını çizdi.
“Hedefimiz Avrupa’da kalıcı olmak”
Hedeflerinin Avrupa pazarında kalıcı olmak olduğunu söyleyen İnce, “Gaziantep, ayakkabı sektöründe İstanbul’dan sonra Anadolu’nun en büyük ikinci ayakkabı üreticisidir. Bunu da ihracatla süslüyoruz. İlk defa Afrika pazarına 25 firma doğrudan mal sattı. Bu bizi çok sevindirdi. 16 firmamız Afrika’da şu an kendi yatırımlarını başlattı. Hedefimiz Avrupa’da kalıcı olmak, Amerika pazarında kendimize iyi bir yer bulmaktır. Son 20 yılda ihracatta kendi rekorumuzu kırdık. Fakat depremden sonra bir durma söz konusu oldu. Fakat şu an Gaziantep’te çarklar çalışıyor. Her türlü olumsuzluğa rağmen üretmeye devam ediyoruz. Gaziantepli ayakkabıcı üreticileri kendilerine bir pazar bularak hem Türkiye’ye katma değer sağlıyor hem de bu sektörü büyütmeye devam ediyor” dedi.
“Gümrük fonları rakamları yeniden güncel değerlere getirilsin”
İnce, gümrük fonlarının yeniden güncel değerlere getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “İthalatın önüne geçme noktasında bizim Ticaret Bakanımızdan özellikle talebimiz gümrük fonları rakamlarının yeniden güncel değerlere getirilmesidir. Çok fazla ayakkabı ihtisas gümrüklerinin açılmaması ve fonların arttırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Bin 200 ayakkabı, 400 terlik atölyesi ve 80 bin çalışanımızla 45 ülkeye ihracat yapıyoruz”
İnce, yaklaşık 45 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, “Gaziantep olarak, bin 200 ayakkabı imalatçısı, 400 terlik imalatçısı, 80 bin çalışanla yaklaşık 45 ülkeye ayakkabı-terlik ihracatını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Rus-Ukrayna savaşı Avrupalı ülkeler bize yönlendirdi”
Rus-Ukrayna savaşının kendilerine daha geniş bir alan açtığını belirten İnce, “Amerika, Afrika ve Avrupa ülkeleri bizim en büyük pazarımız olacak. Pandemi bize büyük bir fırsat açtı. Çin’in kapanması bizim sektörümüzü parlattı. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş Avrupalı ülkelerin tamamen Türkiye’ye yönelmesi ve Rusya’daki imalatçıların Türkiye’de partner araması elimizi çok güçlendirdi. Biz de tüm gücümüzle aldığımız desteklerle kapasitemizi arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, tarımsal ürünlerin güvenli ve sağlıklı koşullarda depolanması ve üreticilerin ürünlerini daha etkin şekilde değerlendirebilmesi amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Bu kapsamda, Lisanslı Depo İşletmelerine
Dün 89,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 87,07 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.50 itibarıyla 87,92 dolardan işlem görürken, aynı saatlerde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün vadeli varil fiy
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, aynı dönemde bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 9,4, gayrimenkul hizmetleri yüzde 8,8 azaldı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 1,7, ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 1,3, konaklama ve yiyecek hizm
Bölgede huzur ortamının yeniden tesis edilmesinin ekonomik hayata da olumlu yansıyacağını vurgulayan iş dünyası temsilcileri, Terörsüz Türkiye sürecinin kalıcı barış ve ekonomik kalkınma açısından önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Hak Sanayici ve İşad
Dolar ve Euro haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Dolar bugün 47,80 TL bandının üzerinde hareket ediyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da gerçekleştirilen müzakerelerin ardından hazırlanan Mutabakat Zaptı, Türkiye adına Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Filipinler adına ise Ulaştırma Bakanı Giovanni Z. Lopez ta
TCMB Başkanı Fatih Karahan III. Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu. Dezenflasyon sürecinin seyrinde bu yıl öne çıkan jeopolitik gelişmeler, mayıs enflasyon raporundan bu yana dalgalı seyrini koruduğunu belirten Karahan, bu gelişmelerin
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şeker başkanlığındaki heyeti Bakanlıkta kabul etti. Bugün gerçekleştirilen görüşmede, hizmet ihracatçılarının sektörel talepleri değerlendirilirken gelecek dönemde yapıla
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor