Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 30 Mart 2023 - 11:48 Yorum: 0

Rusya’daki The Wall Street Journal muhabiri gözaltına alındı

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin Moskova muhabiri Evan Gershkovich, Yekaterinburg kentinde casusluk şüphesiyle gözaltına alındı.

Rusya’daki The Wall Street Journal muhabiri gözaltına alındı

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin Moskova muhabiri Evan Gershkovich, Yekaterinburg kentinde casusluk şüphesiyle gözaltına alındı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na akredite olan ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosu muhabiri Evan Gershkovich'in casusluk şüphesiyle Yekaterinburg kentinde gözaltına alındığı duyuruldu. Açıklamada, "ABD hükümeti adına casusluk yaptığından şüphelenilen ABD vatandaşı The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosu muhabiri ve Rusya Dışişleri Bakanlığı'na akredite olan 1991 doğumlu ABD vatandaşı Evan Gershkovich'in yasa dışı faaliyetleri durduruldu" ifadeleri kullanıldı. Gershkovich'in ABD'den gelen talimatlar üzerine Rus askeri-sanayi kompleksindeki işletmelerinden birinin faaliyetleri hakkında gizli bilgiler topladığı, Yekaterinburg'da gözaltına alındığı vurgulandı.

Rus medyası 32 yaşındaki Gershkovich'in casusluktan 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabileceğini belirtirken, gazeteden henüz bir açıklama gelmedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber