Malatya’da Cuma namazı sonrası bir araya gelen Saadet Partisi teşkilatı, Gazze ve İran başta olmak üzere İslam coğrafyasına yönelik saldırılara tepki gösterdi. Malatya’da Cuma namazı sonrası Kernek Meydanı’nda bir araya gelen Saadet Partisi Malatya teşki
Malatya’da Cuma namazı sonrası bir araya gelen Saadet Partisi teşkilatı, Gazze ve İran başta olmak üzere İslam coğrafyasına yönelik saldırılara tepki gösterdi.
Malatya’da Cuma namazı sonrası Kernek Meydanı’nda bir araya gelen Saadet Partisi Malatya teşkilatı, Gazze ve İran başta olmak üzere İslam coğrafyasına yönelik saldırılara tepki gösterdi. Teşkilat Başkanı Veysel Karani Yıldırım tarafından okunan basın açıklamasına çeşitli siyasi parti temsilcileri de katılarak destek verdi.
Teşkilat Başkanı Veysel Karani Yıldırım, başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın dört bir yanını saran zulüm ateşine karşı omuz omuza durduklarını tüm dünyaya ilan etmek için toplandıklarını belirterek, “Milli Görüş hareketi olarak bizler, tarih boyunca olduğu gibi bugün de coğrafya, mezhep ve kimlik ayrımı yapmaksızın; zalimin karşısında elif gibi dimdik duruyoruz” dedi.
Aylardır dünyanın gözü önünde Gazze’de tarihin en vahşi ve en alçak soykırımlardan birinin işlendiğini dile getiren Yıldırım, “Bebeklerin süt kokusuna barut kokusunun karıştığı, annelerin feryadının arşı titrettiği bu mübarek topraklar, bugün sözde modern dünyanın sahte ‘İnsan hakları’ maskesinin düştüğü yerdir. Gazze bugün sadece bir coğrafi bölge değil; imanın, direnişin ve topyekûn insanlık onurunun son kalelerinden biridir. Şunu herkes bilsin ki: Gazze’de dökülen her damla kan, bu zulme sessiz kalanların vicdanına sürülmüş kara bir lekedir. Bu katliam durana, abluka tamamen kalkana dek durmayacağız, susmayacağız” ifadelerine yer verdi.
Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bugün İsrail’in işgalci postallarının altında zincirlendiğini de ifade eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu zincirler sadece taş duvarlara değil; Müslümanların ibadet hürriyetine ve tüm insanlığın inanç kutsiyetine vurulmuş bir prangadır. Unutulmasın ki; Kudüs zincirliyse İslam coğrafyası esirdir. Biz Saadet Partisi teşkilatları olarak gür bir sesle haykırıyoruz. Kudüs özgürleşmeden dünya huzura kavuşamaz. Mescid-i Aksa’nın zincirleri kırılmadan, insanlık prangalarından kurtulamaz. Siyonizmin pervasızlığına karşı sadece ‘kınama’ mesajları yayınlamak yetmez. Zulme karşı sadece ‘üzüntü’ beyan etmek, bu ateşi söndürmez. Türkiye, sadece sözle değil, siyasi, ekonomik ve diplomatik tüm caydırıcı gücüyle mazlumun yanında yer almalıdır. Çünkü İsrail ancak ve ancak güçten anlar”
İran-İsrail-ABD savaşına da değinen Yıldırım, “Komşumuz İran topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, Kardeş Lübnan’da sivil halkın üzerine yağan bombalar, terör şebekesinin bölgemizi topyekûn bir ateş çemberine sürükleme projesinin son halkasıdır. Bizler emperyalizmin ve siyonizmin önümüze koyduğu mezhep fitnesini ve etnik kışkırtmaları reddediyoruz. Bilinmelidir ki emperyalizm sadece bomba yağdırmaz, ekonomik ambargolarla ve finansal terörle halkları açlığa mahkûm ederek diz çöktürmeye çalışır” dedi.
Zulüm kimden gelirse gelsin karşısında, mazlum kim olursa olsun yanında olduklarının altını çizen Yıldırım, “Gazze’deki vahşet son bulana dek, Mescid-i Aksa’yı çevreleyen zincirler kırılana dek, Emperyalizmin kirli eli coğrafyamızdan çekilene dek, mücadelemiz, azmimiz ve kararlılığımız artarak devam edecektir. Bizler provokasyonlara gelmeden, vakar ve sükûnet içerisinde, birleştirici bir dille haykırıyoruz. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Mazlumların gözyaşı, zalimlerin saltanatını mutlaka yıkacaktır. Kudüs’ün özgürlüğü ve İslam coğrafyasının selameti için bütün gücümüzle çalışmaya, hakkı ve hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır” diye konuştu.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan bir Yediemin Otoparkı'nda çıkan yangın maddi hasara neden oldu. Doğanlar Mahallesi’nde bulunan otoparkta henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek park halindeki araçlara sıçradı. Yangını fa
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamlar bin gündür devam ederken, insani yardım kuruluşları da yaşanan insani felakete dikkat çekerek, Gazze'nin gündemden düşmemesi ve yardım faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi çağrısında bulunuyor. U
Yaklaşık 2,5 dakika süren türbülansın Wyoming semalarında meydana geldiği, olayın ardından uçağın rotasını değiştirerek Minnesota'ya acil iniş yaptığı belirtildi. Delta Air Lines, iniş sonrası 25 kişinin tedavi amacıyla hastanelere kaldırıldığını doğrulam
Proje çerçevesinde Ceylanpınar Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi gören çocuklar ziyaret edilerek çeşitli oyuncaklar hediye edildi. İlçe Gençlik Merkezi ile gönüllü gençlerin katkılarıyla gerçekleştirilen ziyarette, minik hastaların moral bulması v
işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kenti yakınlarında bulunan Ebu Fellah beldesinde, Filistinlilerin topraklarını gasbeden işgalciler tarım arazilerine ulaşmak isteyen çiftçilere saldırdı. Çiftçilere destek olmak amacıyla bölgede bulunan yabancı akti
ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin NATO ile ilişkilerine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Truth Social hesabından paylaşım yapan Trump, ABD'nin NATO ile mevcut ilişkisini "tek taraflı" olarak nitelendirerek, bu durumun sürdürülebilir olmadığın
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, sabah saatlerinde seyir halindeki bir yolcu otobüsü kontrolden çıkarak otoyoldan kayalık bir vadiye yuvarlandı. Kazada 40 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Belucistan Hükümeti Sözcü
Kaza, Belkıs Mahallesi'nde, Trafik Park civarında bulunan 8100 Nolu Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Trafik Park civarında bulunan 8100 Nolu Cadde üzerinde yaşanan kazada birden fazla araç birbirine çarptı. Kazada herhangi bir yarala
Gençlik ve Spor Bakanlığı 600 sözleşmeli personel alacak
İletişim Başkanlığı Zagreb'de NATO Zirvesi paneli düzenledi
03Güney Afrika'da yolcu otobüsü devrildi: 16 ölü, 35 yaralı
04BM: Şam'daki patlamadan derin endişe duyuyoruz
05Özalper Bölge Parkında Olaylı Gece; 2 Yaralı
06Kiev'e yoğun hava saldırısı: 27 ölü, 70 yaralı
07İzmir açıklarında arıza nedeniyle sürüklenen teknedeki 3 kişi kurtarıldı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük