Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:45 Muhittin Böcek tedavisinin ardından tekrar cezaevine götürüldü17:43 Osmaniye’de yaylalarda gıda denetimleri arttı17:36 Bilecik’te alevler tavuk çiftliklerine dayandı17:35 Çorum’da park halindeki araç alev alev yandı17:34 Emet’te biçerdöver kaynaklı yangında yaklaşık 500 dekar ekili alan zarar gö...17:33 Komşusunu gürültü yaptığı için polise şikayet eden engelli kadın sokak orta...17:31 Samsun protokolü OMÜ’de: Şehir-üniversite iş birliği ve yükseköğretim vizyo...17:30 İran: "ABD ile müzakerelere başlanabilmesi için bazı temel ilkelerin sağlan...17:30 Beyşehir’de alevler bahçelere ulaşmadan söndürüldü17:30 Orman yangınında alevler yerleşim yerlerine doğru ilerliyor17:29 Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’ndan 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı17:28 Kardeş borsalar Aydın’da bir araya geldi17:26 ETÜ, Erzurum Kongresi’nin 106. Yılında Cumhuriyet’in temellerine ışık tuttu17:25 Hatay’da çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı17:25 Yangın bölgesinde yürekleri ısıtan dayanışma örneği17:25 Sincan Belediyesi asfalt serim çalışmalarını sürdürüyor17:24 Balya yapan çiftçi anız yangınını fark etti: 5 dekar alan kül oldu17:20 Yatılı yaz Kur’an kursu öğrencilerinden coşkulu final: İTÜ’deki pankartı aç...17:20 Tarsus Belediyesi Kahraman Gülek’te yol ve ulaşım çalışmalarını sürdürüyor17:19 İdlib’deki patlamada can kaybı 6’ya yükseldi
Türkiye 09 Haziran 2025 - 10:13 Yorum: 0

Sahte servis tuzağından korunmak için Ticaret Bakanlığı tedbir aldı

Ticaret Bakanlığı, birçok elektronik ürün grubu başta olmak üzere üretici ya da ithalatçı firmaların kendilerini ‘yetkili servis’ gibi tanıtmasına karşın aldığı tedbirleri duyurdu.Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte başta klima olm...

Sahte servis tuzağından korunmak için Ticaret Bakanlığı tedbir aldı

Ticaret Bakanlığı, birçok elektronik ürün grubu başta olmak üzere üretici ya da ithalatçı firmaların kendilerini ‘yetkili servis’ gibi tanıtmasına karşın aldığı tedbirleri duyurdu.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte başta klima olmak üzere birçok elektronik ürün grubunda bakım, onarım ve montaj hizmetlerine olan ihtiyaç artıyor ve bu hizmetleri almak isteyen tüketiciler ise genellikle internet arama motorları üzerinden yetkili servislere ulaşmayı tercih ediyor. Bazı kişi veya firmalar ise, bu durumu kendi lehlerine çevirerek, sponsorlu reklamlar aracılığıyla arama sonuçlarında ‘üst’ sıralarda yer alabiliyor. Ayrıca üretici ya da ithalatçı firmaların marka ve logolarını izinsiz kullanarak kendilerini ‘yetkili servis’ gibi tanıtıp tüketicileri mağdur edebiliyorlar. Ticaret Bakanlığı ise bu konu hakkında alınan ve alınabilecek tedbirlere karşı bir yazılı açıklamada bulundu.

Ticaret Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Sahte servis uygulamaları, tüketiciler açısından ciddi mağduriyetlere yol açmaktadır. Örneğin, orijinal olmayan yedek parçaların kullanılması, ürünün garanti dışı kalması, yetersiz ya da hatalı müdahale nedeniyle ürünün zarar görmesi, tamiratın hiç yapılmaması veya eksik yapılması, yüksek ve haksız servis ücretleri, hatta bazı durumlarda uzaktan erişim bahanesiyle kişisel verilere ulaşılması gibi dolandırıcılık vakaları. Tüketicilerimizin bu tür aldatıcı uygulamalardan zarar görmemesi amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) ‘www.servis.gov.tr’ sayesinde, ürünlere ait yetkili servis bilgilerine hızlı ve güvenli biçimde ulaşmak mümkündür."

Açıklamanın devamında ise, yetkili servis hizmeti alınmadan öncesi ve şikayet bildirim kanalları için şu ifadeler yer aldı:
"Ürünün üretici veya ithalatçı firma bilgisi mutlaka kontrol edilmelidir. İnternet aramalarında ulaşılan servis bilgilerinin doğruluğu firma resmi internet sitesi veya SERBİS üzerinden doğrulanmalıdır. Tüketicilerimiz, şüpheli durumlarda veya sahte servis girişimleriyle karşılaştıklarında; Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi aracılığıyla şikayet ve ihbarda bulunabilirler."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber