Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yılda 415 mahallenin su problemi çözüldü, 3 bin 727 kilometre yol yapılarak yaşanan ulaşım çilesi sona erdi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yılda 415 mahallenin su problemi çözüldü, 3 bin 727 kilometre yol yapılarak yaşanan ulaşım çilesi sona erdi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından son 4 yılda yapılan çalışmalarla kentin alt ve üst yapı ile ilgili sorunlarına kalıcı çözümler getirildi. Özellikle kentin kırsal bölgelerinde yer alan mahallelerin yol ve su ile ilgili yaşadıkları sorunlar tek tek ortadan kaldırılıyor. "2024 yılına kadar yol ve su sorunu yaşayan mahalle kalmayacak" hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitelerini artırmak için 17 ilçeye hizmet götürmeye devam ediyor.
Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü'nün su ve alt yapı konusunda kararlılıkla yürüttüğü çalışmaların sonucunda 4 yılda içme suyu sorunu bulunan 532 kırsal mahalleden 415'nin problemi çözüldü. 91 mahallede su ile ilgili yapılan çalışmaların devam ettiği belirtilerken 26 mahallede ise proje ve etüt çalışması sürdüğü ifade edildi.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kent merkezindeki yol çalışmalarının yanında kırsal bölgelerde yer alan mahallelerde de yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor. Sorumluluk alanında 5 bin 309 kilometre yol ağı bulunan Büyükşehir Belediyesi tarafından son 4 yılda toplam 3 bin 727 kilometre yol yapıldı. Mahallelerin yolları, yenilendi, genişletildi, standardı yükseltildi.
"Maliyeti düşürüp hız kazandırdı"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, alt ve üst yapı ile ilgili yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için ekiplerin gece-gündüz çalıştıklarını belirterek, "Durmaksızın samimiyet, gayret ve hakkaniyetle çalışıyoruz. "Yol ve su sorunu yaşayan mahalle kalmayacak" hedefimize hızla yaklaşıyoruz. Kentimizin yol ve su ile ilgili alt ve üst yapısını güçlendirdik. Büyük yatırımları hayata geçirdik. Yol çalışmalarını kendi imkan ve kabiliyetlerimiz ile gerçekleştiriyoruz. Kurduğumuz 4 beton santrali ve 13 konkasör tesisindeki üretimimizle yol çalışmalarımızda maliyetleri düşürdük. Kendi personelimiz ve kendi üretimimizde yol çalışmalarını yapıyor olmak bize hız ve tasarruf kazandırdı. Çalışmalarımız iyi gidiyor, hedeflerimizin ilerisinde gidiyoruz. Yol çilesi çeken vatandaşlarımızın sorunlarını hızla çözüyoruz. Onların duası ve mutluluğu bizim çalışma aşkımızı daha da artırıyor" dedi.
Büyükşehir'den rekor su yatırımı
Özellikle su konusunda özel hassasiyet gösterdiklerini, susuz mahalle bırakmamak için adeta seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Başkan Demir, "Su, temizlik ve sağlıklı yaşam demektir. Tek bir vatandaşımızın bile su sıkıntısı çekmesini kabul edemeyiz. Gönül belediyeciliği anlayışı ile vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Bu noktada kentimizde su ile ilgili yaşanan problemleri tek tek çözüme kavuşturuyoruz. İçme suyu, atık su ve yağmur suyu altyapısı, su deposu, terfi merkezi, dere ıslahı ve fosseptik ile üst yapı çalışmalarının yapımı için ekiplerimiz sahada. Su konusunda da rekor çalışmalara imza attık. Durmadan ve yorulmadan gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Kendi kurduğumuz tesislerle ilçelerimizin tamamında alt ve üst yapıda kalıcı çözümler ürettik. Bu köklü çözümler sayesinde artık onlarca yıl daha sorun yaşanmayacak. Tek arzumuz var. O da Samsunlu vatandaşlarımızın daha konforlu, daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesi" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
Kuzey Kuşak Yolunda Kaza: Otomobil Refüje Çarptı
Çekicinin Demir Aksamına Sıkışan Kedi İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
03Malatya'da çekicinin demir kısmına sıkışan kedi kurtarıldı
04Engelli gencin Kâbe hayali gerçekleşiyor
05Gazze hükümeti: Gazze Felaket aşamasında ve Ulusal Komite'yi çalışmalarına başlamaya çağırıyoruz
06Yozgat'ta yeşil mercimek hasadı başladı
07Çanakkale'de 5 düzensiz göçmen yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük