Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Asayiş 28 Nisan 2025 - 19:35 Yorum: 0

Samsun’da aynı bölgede ikinci heyelan

Samsun’da dün bir ailenin ölümüne yol açan heyelan faciasının ardından bugün aynı bölgede ikinci bir heyelan meydana geldi. Tedbir amacıyla kapatılan yoldan geçmeye çalışan vatandaşlar polislere zorluk çıkardı.Canik ilçesi Toptepe Maha...

Samsun’da aynı bölgede ikinci heyelan

Samsun’da dün bir ailenin ölümüne yol açan heyelan faciasının ardından bugün aynı bölgede ikinci bir heyelan meydana geldi. Tedbir amacıyla kapatılan yoldan geçmeye çalışan vatandaşlar polislere zorluk çıkardı.
Canik ilçesi Toptepe Mahallesi Samsun-Ordu karayolu üzerindeki Opet akaryakıt istasyonunda meydana gelen heyelanda, baba Adem Kaya (35) ile çocukları Açelya Mina Kaya (7) ve Ayla Kaya (5) hayatını kaybetmiş, anne Çiğdem Kaya (31) ise yaralı olarak kurtarılmıştı. Bugün de aynı AVM’nin yanındaki 5 katlı bir binanın yanında küçük çaplı bir toprak kayması meydana geldi. Muhtemel risk nedeniyle bina tahliye edilirken, Toptepe Mahallesi Hacı Mansur Sokak ise yaya ve araç geçişine kapatıldı. Bina çevresinde önlem alan polis ekipleri, bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Ancak kapatılan yolu kullanmak isteyen bazı vatandaşlar polislere zorluk çıkardı. Polis ekipleri, "Bu şeridi sizin can sağlığınız için çektik. Biz sizin hayatınızı korumakla sorumluyuz. Lütfen kurallara uyalım. Canınızı tehlikeye atmayın" diyerek uyarılarda bulundu. Uyarılara rağmen bir vatandaş, "Beni bırakın, ben bu yolda öleceğim" diyerek kapalı yoldan geçmeye çalıştı. Polis ile vatandaş arasında yaşanan arbede sonrası vatandaş, söylenerek evine gitti. Polis, kapalı yoldan geçmeye çalışan diğer vatandaşları da bölgeden uzaklaştırmak için yoğun çaba sarf etti.
Olay yerinde incelemelerde bulunan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Birbirinden bağımsız olaylar. Ufak bir kayma söz konusu. Tedbir amaçlı şu anda binanın boşaltılması gerçekleştiriliyor. Birazdan bilirkişiler gelecek, gerekli incelemeyi yapacaklar. Şu an için bir olumsuzluk yok" dedi.
Heyelanın yaşandığı binayla ilgili AFAD ve itfaiye ekipleri çalışma yaparken, teknik inceleme için uzman ekiplerin raporlarının beklenildiği belirtildi.

Samsun’da aynı bölgede ikinci heyelanSamsun’da aynı bölgede ikinci heyelan
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber