Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Terme ilçesinde kadınların istihdam edilmesi amacıyla başlatılan mantar üretim tesisini ziyaret etti.
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Terme ilçesinde kadınların istihdam edilmesi amacıyla başlatılan mantar üretim tesisini ziyaret etti. Vali Dağlı, "Kültür mantarı ve istiridye mantarlarının tüketilmesi son derece önemli. Aksi takdirde doğadan toplayacağımız mantarlardan neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz" dedi.
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Terme ilçesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Terme Belediyesi, Sanayi Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve kalkınma ajansı iş birliğiyle yürütülen mantar üretim tesisini ziyaret eden Vali Dağlı, hem kadınların istihdam edilmesi hem de sağlıklı mantarların tüketilmesi amacıyla başlanan projede sona yaklaşıldığını kaydetti.
Özellikle kadın girişimcilerin iş sahibi olması amaçlanan "Alternatif Tarım ile İstihdam Katkı Projesi" dahilinde istiridye mantarı üretim tesislerinde faaliyetler başladı. Tesisi ve eğitimi devam eden kursiyerleri ziyaret eden Zülkif Dağlı, bol miktarda protein değerine sahip mantarın Türkiye'de yüksek tüketim oranı olduğunun altını çizdi.
Kadın girişimciler desteklendi
Toplam maliyeti yaklaşık 4,5 milyon TL olan projenin yarısının Terme Belediyesi diğer yarısının ise ajans tarafından karşılandığını belirten Vali Zülkif Dağlı, "Burada mantarla ilgili yerleşik bir kültür var. Amacımız bunu kültür mantarı haline dönüştürmek suretiyle burada üretimin önünü açmak. Üretimde olan çadırları eğitim sürecindeki üreticilere kiralıyoruz. Eğitimin ardından kadın üreticilerimiz kendi işlerini yapmak üzere çadırlarını kuracaklar. Burası hem eğitim yeri hem de öğrenme yeri. Projeyle beraber kadın girişimciler desteklendi" diye konuştu.
"Samsun'da bu yıl 71 tane mantar zehirlenme vakası oldu"
Doğada yetişen mantarlar arasında zehirli türlerin de bilinçsizce tüketildiğine dikkati çeken Vali Dağlı, "Tabi mantar denildiğinde aklımıza zehirlenmeler de geliyor. Geçtiğimiz 1 ay içerisinde ülkemizde mantardan dolayı zehirlenme vakaları ve can kayıpları yaşandı. Samsun'umuzda mantardan dolayı can kaybımız olmadı ama bizim 71 tane mantar zehirlenmesi vakamız oldu. Bu azımsanamayacak bir rakam. Bunlar hastanelerde tedavi görmek suretiyle sağlıklarına kavuştular. Mantar zehirlenmesi ciddi zehirlenmelere yol açıyor, bu işin şakası yok. Dolayısıyla kültür mantarı ve istiridye mantarı gibi kendi elimizde ürettiğimiz mantarların tüketilmesi de son derece önemli. Aksi takdirde doğadan toplayacağımız mantarlardan neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz. Tüm vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Mantar üretim tesisinde eğitimlerini tamamlayan kadın girişimciler Samsun Valisi Dağlı'dan sertifikalarını teslim aldılar.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
AFAD verilerine göre Bingöl’ün Yedisu ilçesinde sabah saatlerinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor