Samsunlu vatandaşlar deprem bölgelerine yardım göndermek için adeta birbirleriyle yarıştı.
Samsunlu vatandaşlar deprem bölgelerine yardım göndermek için adeta birbirleriyle yarıştı. Yabancı öğrencilerin de destek verdiği yardım seferberliği, görenleri duygulandırdı.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerde acı tablo her geçen dakika daha da ağırlaşıyor. 10 ili vuran felakette ölü ve yaralı sayısı sürekli artıyor. Samsun'da yaşayan vatandaşlar ilk günden itibaren deprem bölgelerine yardım göndermek için birbirleriyle yarışıyor.
Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan yardım toplama noktası, vatandaşların akınına uğradı. Samsun'da yaşanan Türk ve yabancılar, depremzedeler için ihtiyaç duyulan su, yorgan, sıfır giysi, bebek bezi ve maması ile tüp, kuru gıda ve hijyen malzemeleri gibi ürünleri meydana getirdi. İlk önce malzemeleri yerinde ayıran görevliler ve gönüllüler tüm ürünleri kolileyerek insan zinciri oluşturarak tırlara yükledi. Samsun'da yaşayan 7'den 70'e herkes yardıma koşarken, Afrikalı öğrenciler, 70 yaş üstü ev hanımları, öğrenciler ve tüm vatandaşlar, ekiplere ve depremzedelere yardımcı olmak için birbirleriyle yarıştı.
Kendi kullandığı 3 çadırı deprem bölgesine gönderdi
İzcilik yaparken kullandığı 3 çadırı deprem bölgesine gönderdiğini ifade eden eczacı kalfası Muhammet Kola, "İzci lideriydim. Evde çadırlarımız vardı. Arabayla meydana getirdim. Tıra yüklemeden önce çadırları açıp, kurduk. Eksiklerini giderip tıra öyle yükledik. Çadırların yanı sıra yağmurluk ve tenteleri de getirdim. Getirdiğimiz çadır sayısı az olsa da elimizden bu geldi. Türk halkının yardımseverliği burada da görünüyor. Yardım lazım olduğu zaman iki elimiz kanda da olsa geliriz. Bu yardımları yaptıktan sonra da Kızılay'a kan bağışında bulunmaya gideceğiz. Devletimizin her türlü yardıma ihtiyacı var" dedi.
"Yorgan, battaniye, bebek bezi ve maması getirdim"
65 yaşındaki ev hanımı Sevilay Gözütok, "Depremzedeler için yorgan, yastık, battaniye, bebek maması, bebek bezi ve çocuk giysileri getirdim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz, kalanlara da geçmiş olsun diyoruz. Sadece kendimiz yardım getirmedik, tüm komşulara da haber verdik. Onlar da meydana gelerek yardımlarını yetkililere ilettik" diye konuştu.
Afrika'dan geldiği Samsun'da depremzedeler için yardımda bulunuyor
Afrika'da küçük bir ada ülkesinden Samsun'a okumaya geldiğini ve depremzedelere gidecek malzemelere yardım etmek için meydana geldiğini ifade eden 20 yaşındaki Delaney Pintu, "Samsun'da öğrenciyim. Deprem sonrası yardım etmek için meydana geldik. İnsanlar buraya yardımlarını getiriyorlar. Bizler de o yardımları ayırıp, tırlara yüklüyoruz. Ailelerimiz de memleketten bizleri arayıp, durumu soruyorlar. Deprem sonrası Türkiye'deki diğer arkadaşlarımızı aradık, onların durumlarını sorduk. Depremden zarar görmeyen tüm arkadaşlarımız, yetkililere yardımcı olmak için çaba gösteriyor" şeklinde konuştu.
Samsunlu vatandaşlar yaptıkları ayni yardımların ardından Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'a giderek, buradan da deprem bölgesinde kullanılmak üzere Kızılay'a kan bağışında bulunuyor.
Öte yandan Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Depremin büyük hasara yol açtığı Malatya'daki Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinden 40 engelli (bedensel, zihinsel, ruhsal) vatandaşımız Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda ilimizdeki özel bakım ve rehabilitasyon merkezlerine yerleştirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı hayatı adeta felç etti.Sabah saatlerinden itibaren kent genelinde etkili olan yoğun kar yağışı araç ve yaya trafiğini de olumsuz olarak etkiliyor. Kar yağışı ile birlikte Erzurum’un çevre illerle olan ulaşım ağında
Manisa Büyükşehir Belediyesi, iklim krizi ve azalan su kaynaklarının korunmasına yönelik çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalarını hayata geçirmeye devam ediyor. Kuraklığa karşı önlemler kapsamında, 2025 yılında il genelinde kavşaklar, parklar ve refüj
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.2026 yılına girerken tüm insanlık için barış, huzur ve kardeşlik temennilerinde bulunan GTB Başkanları, "Yen
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara ilişkin yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının gece saatlerinde ciddi şekilde düşeceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.Karabük Valisi Mustafa Yavu
Adana’da depremde evleri yıkılan depremzedeler, yeni yıla yeni evlerinde giriyor. Depremzede Elif Toyguş, "Allah devletimizden razı olsun. Evden çorapsız indik, kafamızı sokacak bir yuvamız oldu. Evler çok güzel" dedi.Kahramanmaraş merkezli depremlerde ev
Eskişehir’de seralar, dondurucu soğukların etkisiyle tamamen buz tutarken, bu durum çiftçileri zor durumda bıraktı.Tepebaşı ilçesine bağlı Sakartepe Mahallesi’ndeki beyaz örtüyle kaplanan seraların içinde yetişen sebze ve meyveler, don riskine karşı savun
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yayımladığı yeni yıl mesajında 2026 yılının başta Şehitkamil olmak üzere tüm ülkeye sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti.Yeni yılın, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği, umutların tazelendiği
Artvin Valisi Turan Ergün, Ardanuç ilçesi Zekeriya köyünde meydana gelen çığ ile ilgili saat 11.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar geldiğini belirterek "3 çobanın çığ altında kaldığı yönünde bir bilgi geldi. Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor"
İskenderun balıkçı barınağında denetim gerçekleştirildi
Çankırı’da kar yağışı etkili oluyor
03Malatya’da şüpheli valiz fünye ile patlatıldı
04Edirne’de 10 gündür süren su kesintisi mahalleliyi sokağa döktü
05Karaman’da eğitime kar tatili
06Esenyurt’ta hırdavat fabrikasında başlayan yangın geniş alana sıçradı
07Cami çıkışı otomobilin çarptığı Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı hayatını kaybetti
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük