Samsun’da düzenlenen "Minik Ellerden Büyük Kalplere" etkinliğinde otizmli çocukların kendi el emeğiyle hazırladığı hediye kutularını alan anne ve çocuklar, daha sonra bu kutuları boyayıp süsleyerek satışa sundu.Liv Hospital Samsun, sos...
Samsun’da düzenlenen "Minik Ellerden Büyük Kalplere" etkinliğinde otizmli çocukların kendi el emeğiyle hazırladığı hediye kutularını alan anne ve çocuklar, daha sonra bu kutuları boyayıp süsleyerek satışa sundu.
Liv Hospital Samsun, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında anlamlı bir etkinliğe sponsor oldu. Samsun’da hayata geçirilen Minik Ellerden Büyük Kalplere etkinliği hem otizmli bireylerin sosyal hayata katılımını teşvik etmeyi hem de farkındalık oluşturmayı hedefledi. Etkinlikte otizmli çocukların kendi el emeğiyle hazırladığı hediye kutularını onlardan alan anne ve çocuklar, daha sonra bu kutuları boyayıp süsleyerek Samsun Yelken Kulübü’nde satışa sundu. Sergilenen her kutu, otizmli çocukların emeğini yansıtırken, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Satışlardan elde edilen gelir, özel eğitim materyalleri temini ve sosyal destek projelerinde kullanılmak üzere ilgili derneklere bağışlandı. Organizasyon, aileler ve gönüllüler için de duygusal ve anlamlı anlara sahne oldu.
Liv Hospital Samsun yetkilileri, sağlık alanındaki uzmanlıklarının yanı sıra toplumsal sorumluluklarını da önemsediklerini belirterek, bu tür projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.
"Minik Ellerden Büyük Kalplere" etkinliği, hem kalplere dokunan bir dayanışma örneği oldu hem de otizmli bireylerin üretkenliğini ve potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.
"Toplumsal sorumluluklarımızda da öncü olmaya gayret ediyoruz"
Liv Hospital Samsun Genel Müdür Yardımcısı Hatice Bulut, "Hastane olarak yalnızca sağlık alanında değil, toplumsal sorumluluklarımızda da öncü olmaya gayret ediyoruz. Otizmli çocuklarımızın el emeğiyle hazırladığı bu anlamlı kutular, onların ne denli üretken olduklarını gösteriyor. Biz bu projeye yalnızca sponsor olmadık; kalbimizi, emeğimizi ve desteğimizi de koyduk. Her bireyin eşit fırsatlara sahip olduğu, farkındalıkla güçlenen bir toplum hayal ediyoruz" dedi.
Özel eğitim öğrencisi ve kendi el emeğiyle kutu hazırlayan Merve Mısırcı (13), "Kutuyu yaparken çok eğlendim. İnsanlar beğenince çok mutlu oldum. Annemle kutuyu gösterdik, alkışladılar. Bir tane daha yapmak istiyorum. Şimdi onları arkadaşlarımızla satacağız çok mutluyum" diye konuştu.
"Otizmli çocuklar doğru ortam ve destekle olağanüstü işler başarabilir"
Hazerfen Ahmet Çelebi Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Dilek Balcıoğlu ise, "Otizmli çocuklar doğru ortam ve destekle olağanüstü işler başarabilir. Bu etkinlik, onların yalnızca izleyen değil, üreten bireyler olduklarını topluma göstermesi açısından çok kıymetliydi. Kutuları hazırlarken hem özgüvenleri arttı hem de sosyal becerilerini geliştirdiler. Liv Hospital Samsun’a, bugün bizimle olan tüm anne ve çocuklarımıza bu değerli katkıları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Satış yapan çocuklardan Mahir Kazanci (5) ise "Kutuyu arkadaşlarımız yaptı, bizler boyadık. Bugün de onlar için satıyoruz. Onlarla birlikte bugün hepsini satacağız. Çok mutluyuz, iyi ki birlikteyiz" ifadelerini kullandı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Pasifik Okyanusu'nda bu yılın en güçlü fırtınalarından biri olarak kayıtlara geçen Champi Tayfunu, Tayvan'da günlük hayatı olumsuz etkiledi. Tayfunun yaklaşması üzerine ülkenin büyük bölümünde okullar ve kamu kurumları kapatılırken hava ulaşımında yüzler
Rusya ve Ukrayna arasında 2022 yılında başlayan savaş, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da yaşanan en kanlı ve sıcak saldırılara sahne oluyor. 4 yılı aşkın bir süredir devam eden savaşta binlerce asker ve sivil hayatını kaybetti. Savaşın başladığ
Ekvador’un başkenti Quito’da etkili olan şiddetli yağış ve dolu, cadde ve yolların su altında kalmasına neden oldu. La Comuna, La Gasca ve La Mariscal mahallelerinde su birikintileri ulaşımı olumsuz etkiledi. Yağışlardan La Comuna, La Gasca ve La Marisca
Ebu Ubeyde Mescid-i Aksa’yı savunmak, işgal kuvvetlerinin Batı Şeria’daki ve kamplarındaki saldırılarına misilleme olarak Filistinlilerin ayağa kalkmaları çağrısında bulundu. El-Kassam Tugayları Sözcüsü eylemin ardından Telegram kanalında yaptığı paylaşım
Çocuk Kardiyolojisi ve Yapısal Kalp Hastalıkları Kliniği'nde tedavi edilen 12 yaşındaki Yusuf ile 6 yaşındaki kız kardeşi Ahsen'in kalplerindeki açıklıklar, 13 milimetrelik cihaz kullanılarak kapatıldı. Sağlık durumları iyi olan kardeşler, işlemden bir gü
Aksaray’da uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında polis ekipleri tarafından operasyonlar gerçekleştirildi. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube
Fransız meteoroloji ajansı Meteo-France, ülkenin batı ve kuzeyindeki bazı vilayetlerde rüzgar hızının saatte 140 kilometreye ulaşabileceği uyarısında bulunarak alarm seviyesini turuncuya yükseltti ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Fransa Ulaştırma
Yunan medyası, ülke parlamentosunun 15 yaşın altındaki çocukların 1 Ocak 2027'den itibaren sosyal medyaya erişimini yasaklayan bir yasayı onayladığını bildirdi. Yasa, sosyal medya platformlarının uyumluluğu sağlamak için yaş doğrulama önlemleri uygulamala
Ordu merkezli 27 ilde dolandırıcılık operasyonu: 52 gözaltı
Bakan Çiftçi: Lüksemburg makamlarıyla çok boyutlu iş birliğine hazırız
03Çankırı'da feci kaza 4 ölü, 1 yaralı
04Pakistan'da minibüs ile otobüs çarpıştı: 12 ölü, 22 yaralı
05Kurgulanmış trafik kazalarıyla haksız kazanç sağlama soruşturmasında 58 tutuklama
06Elazığ'da bahis operasyonunda 8 şüpheli tutuklandı
07Mersin'de uyuşturucu ve ruhsatsız silahla yakalanan şüpheli tutuklandı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor