Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen toplu taşıma araçlarında kadınlar aktif olarak görev alıyor. Otobüs şoförlüğü yapan, yaklaşık 50 tonluk tramvayları kullanan ve raylı sistemi yöneten kadınlar, hem işlerini severek yapıyor h...
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen toplu taşıma araçlarında kadınlar aktif olarak görev alıyor. Otobüs şoförlüğü yapan, yaklaşık 50 tonluk tramvayları kullanan ve raylı sistemi yöneten kadınlar, hem işlerini severek yapıyor hem de vatandaşların takdirini topluyor.
Samsun’a ulaşım hizmeti veren Büyükşehir Belediyesine bağlı SAMULAŞ’ta kadınlar büyük sorumluluklar üstleniyor. Otobüs şoförü, vatman, raylı sistemin işletilmesi ve otobüslerinin şehir içi planlanması gibi ulaşım ağının birçok farklı yerinde görev alan kadınlar, azimleri ve cesaretleriyle örnek oluyor.
Samsun’un ilk ve tek kadın belediye otobüs şoförü: "Çocukluk hayalim"
Samsun’da belediye otobüs şoförü olarak görev yapan 44 yaşındaki Nazime Gör, çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. R29 numaralı otobüsü kullanarak vatandaşların ulaşımını sağlayan, aynı zamanda personel servis şoförlüğü de yapan Nazime Gör, vatandaşlar tarafından olumlu karşılanıyor. Gıda sektöründe belli bir süre çalıştıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak istihdam edilen Nazmiye Gör, "Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde 1 senedir otobüs şoförlüğü yapıyorum. Otobüs şoförlüğü çocukluk hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirmek istedim. İşimi severek yapıyorum. Halkın yaklaşımı çok güzel. Bu kadar olumlu yaklaşacaklarını hiç düşünmemiştim. Çok hoşuma gidiyor. Motive oluyorum. Kadınlar beni gördüğü zaman tebrik ediyorlar. Alkışlıyorlar. Yüzlerinde gülümseme oluyor. Doğru yolda olduğuma inanıyorum. Bu istihdamı bize sağladığı için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Trafikte herkes gibi biz de zorluklar çekiyoruz. Ben kadın olduğum için bana öncelik tanıyanlar oluyor. İnsanın hoşuna gidiyor. Biz kadınlar güçlü insanlarız. Yeter ki bize fırsat verilsin. Yapamayacağımız hiçbir iş yok" dedi.
Kadın yolcular gurur duyuyor
Samsun’da tramvay kullanan 100 vatmandan 30’u kadın. Yaklaşık 50 tonluk tramvayları kullanan kadınlardan biri olan 36 yaşındaki Asiye Ünal Pala, "Ben ilk olarak işe güvenlik görevlisi olarak başladım. 7 yıl çalıştım. Daha sonra işletmede birim değişikliği için talepte bulundum. Eğitimlerimizi aldık ve 1,5 yıldır makinist olarak çalışıyorum. Mesleğimizin sorumlulukları var. İnsanlara hizmet veriyor olmak güzel bir duygu. Bu sektörde kadınların çalışması daha güzel. Beni gören özellikle kadın yolcular ’helal olsun, tebrik ederiz, her yerde olacağız’ gibi ifadeler kullanıyor" diye konuştu.
"Tramvayların herhangi bir hata yapmamasını sağlıyoruz"
Tramvay kontrol merkezinde görevli 39 yaşındaki operatör Tuğba Tüysüz, "Raylı sistem trafiğinden, trafik kurallarından, makinistlerin trafik işleyişinden sorumluyum. Tramvayların herhangi bir hata yapmasını önlemek ve yolcuların güvenli bir şekilde ulaştırılmasından sorumluyum. Hassas bir görev, sorumluluğu yüksek. Aynı şekilde buradan enerji kontrolü yapıyoruz. 24 saat çalışan bir birimdeyim. Bu şekilde görev yapıyoruz" şeklinde konuştu.
"Amacımız vatandaşlara güvenilir ve ekonomik bir hizmet sunmaktır"
Şehirdeki otobüslerin planlamasını yapan 29 yaşındaki Otobüs İşletme Şefi Selinay Erdal, "Toplu taşımanın büyük bir çoğunluğu SAMULAŞ tarafından yapılıyor ve aktif olarak rol oynayan kadınlarımız mevcut. Tabii ki erkek daha egemen olarak görünse de kadınların önemi ve kadınların yaptığı işler olsun değer ve kıymet bilinen bir yönetim anlayışına sahibiz. Bu anlamda kendimizi şanslı hissediyoruz. Otobüs işletme birimi olarak 7/24 çalışan bir birimiz. Lastik tekerlekli araçlarla gerek havalimanı hattı olsun gerek kenti içi ulaşım olsun hizmet vermekteyiz. Vatandaşların ulaşımını sağlamak için burada 7/24 çalışan bir ekiple hizmet verme çabasındayız. Amacımız vatandaşlara güvenilir ve ekonomik bir hizmet sunmaktır" ifadelerini kullandı.
"Kadınlarımız aktif olarak görev yapıyor"
34 yaşındaki Raylı Sistem İşletme Şefi Hande Yenice ise "Raylı sistem işletme biriminde makinistlerin, kontrol merkezi operatörlerinin ve amirlerin vardiyalarını planlıyoruz. İlimizin toplu taşımasında, hafif raylı işletme biriminde kadınlarımız aktif olarak rol alıyor. Gerek idari kısımda gerek trafik kontrol merkezinde gerek makinistlerimiz arasında kadınlarımız faal olarak görev yapıyor" açıklamasında bulundu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu madde sevkiyatı ve satışı yapan şahıslara yönelik 14-15 Ekim tarihlerinde 2 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda, uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen 2 şüpheli gözaltına alındı. 497,
Mardin Artuklu Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Araştırma Görevlisi Nurullah Özdemir, günümüz medya sektörünün etki gücü, temel sorunları ve küresel medyayı yöneten aktörlerle ilgili önemli hususlara dikkat çekti. İLKHA muhabirine konuşan
Antalya’nın Alanya ilçesinde tefecilik ve şantaj iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. İddiaya göre, H.G. silah zoruyla dağlık alana götürülerek ailesi üzerinden tehdit edildi ve kend
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, kamuoyunda "Daltonlar" olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda, 2
Konya’da 2026-2027 eğitim öğretim yılında öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okul ve çevrelerindeki denetimler yoğunlaştırıldı. Konya Valiliği öncülüğünde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda 9 aranan şahıs yakalandı. Denetimle
Axios'un bilgilendirilmiş kaynaklara dayandırdığı habere göre, ABD Başkanı Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Avrupalı liderlerle görüşmek üzere bugün Norveç'in başkentine gidecek. Portalın kaynaklarına göre, "G
Milli Parklar ekipleri, Kızılırmak Deltası Ramsar Alanı ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında çalışma yürüttü. Gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler, gökdoğan avlamak amacıyla canlı güvercini mühre olarak kullandığ
Çocukların suça sürüklenmesinde; aile içi şiddet, iletişim sorunları, değer görememe, ekonomik sorunlar, eğitim, çevre ve arkadaş ortamı gibi birçok faktör etkili olurken, çocuğun suça bulaşmaması adına da en büyük bariyer yine aile içi kurulabilen sağlık
Sarıyer açıklarında karaya oturan 238 metrelik tanker kurtarıldı
Nijerya'da ilk Ebola vakası doğrulandı
03Rusya seyir halindeki 5 yük gemisini vurdu
04Kocaeli'de 27 yıl hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
05Suruç'ta 36 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
06Ankara'da EGO otobüsü üst geçidin ayağına çarptı: 24 yaralı
07Fergani'nin altıncı uydusu yörüngesine yerleşti
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor