Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Mart 2023 - 09:58 Yorum: 0

Sandıklı’nın ‘haşhaşlı’ tahinli pidesi yoğun ilgi görüyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayına özel yapılan haşhaşlı tahinli pide bu yıl da özellikle tok tutma özelliğinden dolayı vatandaşlar...

Sandıklı’nın ‘haşhaşlı’ tahinli pidesi yoğun ilgi görüyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayına özel yapılan haşhaşlı tahinli pide bu yıl da özellikle tok tutma özelliğinden dolayı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Ramazan ayına özel yapılan pidenin içerisine haşhaş, tahin ve sıvı yağ karışımı bir miktarda isteğe göre şeker katılıyor. Usta ellerde ince şekilde açılan hamur, tahin ve haşhaş karışımı ile karıştırılarak 4'e katlanıp yaklaşık 1.5 saat dinlenmeye bırakılıyor. Daha sonra hamur pide ustaları tarafından açılarak fırına sürülerek pişiriliyor. 10 dakika taş fırında odun ateşinde pişirilen haşhaşlı tahinli pide vatandaşlar tarafından özellikle sahur yemeklerinde tok tutması özelliğinden dolayı tercih ediliyor.

Fırın sahibi Mehmet Kokokoğlu, pidenin "haşhaşlı" olarak bilindiğini ifade ederek, "Pidemiz haşhaş ve tahinin karışımı ile elde edilir. İsteyen birazda şeker ekleyebilir. Ramazan ayında bu pidemize talep artıyor. Dışarıdan kargo ile de sipariş alabiliriz. Peynir ile beraber yendiğinde güzel olur. Kalori oranı yüksektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber