Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları tarafından Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen "Niyet Ettim Örtünmeye, Emrin Başım Üstüne" programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Program öncesinde düzenlenen yürüyüşle vatandaşlar Cumhuriyet Parkı'na kadar yürüdü. Tekbirl
Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları tarafından Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen "Niyet Ettim Örtünmeye, Emrin Başım Üstüne" programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Program öncesinde düzenlenen yürüyüşle vatandaşlar Cumhuriyet Parkı'na kadar yürüdü. Tekbirler ve salavatlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün ardından katılımcılar program alanında bir araya geldi.
Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Songül Baytar, tesettürün Allah'ın emri olduğunu belirterek, küçük yaşlarda bu bilincin kazandırılmasının önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından tesettüre giren genç kızlara hazırlanan belgeler takdim edildi. Duygu dolu anların yaşandığı program, yapılan dua ile sona erdi.
Programın ardından İLKHA mikrofonuna konuşan İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Muhammed Şakir, Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Başkanı İbrahim Halil Güven ile Songül Baytar, programın amacına ve verilen mesajlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Tesettür meselesi Rabbimizin emridir”
Gençlerin manevi değerlerle yetişmesinin toplumun geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyleyen İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Muhammed Şakir, "Bu programa katılmakta ne kadar bahtiyar olduğumu öncelikle ifade etmek istiyorum. Çok hayırlı ve bereketli bir program, çok muazzam, çok muhteşem bir program. Buraya gelen anne ve babaları, buraya gelen yavrularımızı ben tekrar canı gönülden tebrik ediyorum.

Öncelikle böyle hayırlı, böyle muazzam bir programa vesile oldukları için, Türkiye genelinde böyle bir çalışma yaptıkları için Peygamber Sevdalıları Vakfına ben teşekkür ediyorum. Sadece benim teşekkürüm değil, aslında bu halkın da Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür etmesi gerekir. Bu gibi çalışmaları takviye etmek, bu gibi çalışmaları teşvik etmek gerekir. Anne babalara da şunu söylemek istiyorum: Bu ortamlar çok hayırlı, bereketli, mübarek ortamlardır. Tesettür meselesi Rabbimizin emridir. Ne mutlu o anne ve babalara ki çocukları ile beraber "Rabbim, emrin başım gözüm üstüne." diyerek buralara gelmişler, "Tesettüre niyet ettim, emrin başım üstüne." programına gelmişler.
Bu çok mübarek bir programdır. Türkiye'nin birçok yerinde bu gibi programların yapılması, yayılması, şehirlerden ilçelere kadar gitmesi bu toplumun ihtiyaç duyduğu bir şeydir, olması gereken bir şeydir. Ben tekrar buraya gelmekle elhamdülillah şükür ettim. Bu manzarayı, bu tabloyu görmek beni çok duygulandırdı. Yine bu işe vesile olanları, özellikle genç yavrularımızı, anne ve babalarını ve öncelikle Peygamber Sevdalıları Vakfını tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” şeklinde konuştu.
“Bugün örtünen kızlarımız hayatlarının tamamına bunu yansıtırlar inşallah”

Hedeflerinin küçük yaşlardaki kız çocuklarına tesettür sevgisini kazandırmak olduğunu ifade eden Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Başkanı İbrahim Halil Güven, “Türkiye genelinde olan bir program. Bu sene yeni başladı. Peygamber Sevdalıları olarak yeni başlattığımız bir program. Rabbim inşallah hayırlara vesile kılar. Bu programımızın amacı, sizin de bildiğiniz gibi, tesettürü kızlarımıza sevdirmektir. Eğer küçük kızlarımıza tesettürü sevdirebilirsek, büyüdüklerinde de inşallah devam edecek, hayatlarının bir parçası olacaktır. Bugünkü etkinliğimiz de çok özverili oldu, güzel oldu. Katılım çok güzeldi. Etkinlikte emeği geçen bütün kardeşlerimizden, bacılarımızdan Allah razı olsun. Büyük bir gayret sarf ettiler. Derneklerimiz önceden büyük bir hazırlık yaptılar. Bu hazırlığın semeresi çok güzel oldu. Rabbim hayırlara vesile kılsın inşallah. Bugün örtünen kızlarımız hayatlarının tamamına bunu yansıtırlar inşallah ve devamlı bu şekilde, örtünün hakkını vererek örtünürler. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.
“Tesettür bir kadının zarafetini ve inancını yansıtan en güzel bir görüntüdür”

Tesettürün bir zorunluluktan ziyade sevdirilerek benimsetilmesini amaçladığını belirten Songül Baytar, “Bugün Şanlıurfa'da Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu "Niyet Ettim Örtünmeye, Emrin Başım Üstüne" hakikaten de tesettürlü bir kadının zarafetini ve inancını yansıtan en güzel bir görüntü oldu bizler için. Bu asil duruşu anlatan kardeşlerimiz, örtüleriyle, duruşlarıyla, anlatımlarıyla, şiirleriyle bizi kendi özümüze getirdi ve bizi Allah Azze ve Celile’nin ilahi hitabına doğru yönlendirdi. Bu program bizi özümüze götürdü, bizi gerçeğimize götürdü, bizi tarihin arka planına getirdi.
Tarihin arka planında, 40 yıl önce, yıllar önce örtü mücadelesinin başlangıcının cennette olduğunu biz biliyoruz ve yeryüzünde de bu mücadelemiz devam edecektir Allah'ın izniyle. Tesettüre giren bu kardeşlerimiz kendi özlerini, kendi fıtratlarını, kendi öze dönüşlerini kendi giyim kuşamlarıyla, şekilleriyle bir duruş olarak sergilediler ve bundan sonra da Allah'ın izniyle bizi özümüze götüren bu gibi çalışmalarda hem katkı sağlayarak, katılım sağlayarak hem de destek vererek Allah'ın izniyle bizler de böyle programlarda yer almaya çalışacağız inşallah. Allah razı olsun.” dedi.
Yoğun katılımın olduğu program, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mladenov’un ve kurulunun elinde Gazzeli çocukların ve öğrencilerin kanları var” diyerek, Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilerin çektiği sıkıntıların devam etmesinden Gazze Barış Kurulu’nun ve temsilcisinin soru
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya bölgesinde beklenen kuvvetli yağışlara ilişkin uyarı yayımladı. Son değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağana
Resmi Bahtar Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Afgan güvenlik güçleri kuzeydeki Baglan vilayetinde önemli miktarda ateşli silah ve mühimmat ele geçirdi. Haberde, istihbarat ve bir ihbar üzerine harekete geçen personelin, Bano, Dih Salah ve Puli Hisar il
Africa CDC Genel Direktörü Dr. Jean Kaseya, toplantının salgına karşı ortak müdahaleyi güçlendirmeyi amaçladığını belirterek “Ebola artık Afrika’nın üç bölgesini etkiliyor. Mevcut durum, en üst düzeyde acil eylem ve siyasi liderlik gerektiriyor.” açıklama
Son yıllarda giderek daha fazla gündeme gelen ve unutkanlık, dikkat dağınıklığı, odaklanma güçlüğü gibi belirtilerle kendini gösteren “beyin sisi”, günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Emir Tavşanlı, özellikle sonbahar a
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Geleceğe Miras Projesi kapsamında sürdürülen kazılarda iki önemli arkeolojik keşfin gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi. Troya’da ilk müzik aleti keşfedildi Arkaik Dönem’
İstanbul, uluslararası arabuluculuk çalışmalarının deneyim ve gelecek perspektifleriyle değerlendirileceği 2 günlük konferansa ev sahipliği yapacak. 9. İstanbul Arabuluculuk Konferansı’nın başlangıcında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşmiş Mil
İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, "izin verilmeyen" güzergahlardan ilerlediği belirtilen 4 geminin petrol transferi gerçekleştirdiği sırada tespit edildiği ve eş zamanlı saldırıyla hedef alındığı bildirildi. Açıklamada ayrıca,
Trafik denetimini fark edip kaçan sürücüye 200 bin lira ceza
Malatya’da Kadın Cinayeti: Uzaklaştırma Kararı Bulunan Eşi Tarafından Öldürüldü
03TCMB'nin faiz kararı bugün açıklanacak
04BES Malatya Şubesinden 2027 Yılı Bütçesine Eleştiri
05ABD, Suudi Arabistan'daki büyükelçilik personelini tahliye edecek
06Malatya’da Eşini Öldüren Koca, Yakalanınca İntihar Etti
07Suriye’nin Dera iline bağlı Cemle köyüne giren işgal rejiminin açtığı ateş sonucu engelli bir sivil hayatını kaybetti.
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor