Kayseri’de Sarız İlçesi Doğal Gaz Verme Töreni’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Vatandaşlarımızı ödüllendirmemiz lazım. Ödüllendirmek nasıl olur, onlara hizmet etmekle olur” dedi.Büyükşehir Belediyesi’nce...
Kayseri’de Sarız İlçesi Doğal Gaz Verme Töreni’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Vatandaşlarımızı ödüllendirmemiz lazım. Ödüllendirmek nasıl olur, onlara hizmet etmekle olur” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Sarız İlçesi Doğal Gaz Verme Töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
İlçe meydanındaki törende konuşan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, prensiplerinin yapamayacaklarını vadetmemek, vadettiklerini de yapmak olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız talimatları ile halkımızın insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ile hizmetlerimizle buluşmalarını istiyor. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, kimseyi rengine, ırkına, inancına, felsefesine, siyasi kanaatine bakmadan, önce insan” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak üzerine ne düşüyorsa yapma gayretinde olduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç, ilçe belediyeleri ile dayanışma içerisinde hizmetler gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Başkanımızla el ele verelim. Ne gerekiyorsa yapalım, vatandaşımızı mağdur etmeyelim. Vatandaşlarımızı ödüllendirmemiz lazım. Ödüllendirmek nasıl olur, onlara hizmet etmekle olur” ifadelerini kullandı. Büyükkılıç, doğal gazın gelmesi ile kombi hediye ettiklerini belirterek, vatandaşları doğdukları yerde doyurmanın önemine işaret etti. Büyükkılıç, sözlerinin sonunda, “Altyapısı ile inşallah el ele vererek, dayanışma içerisinde ilçemizi daha yaşanılabilir, daha konforlu hale getirmek hepimizin asli görevi olacak diyoruz” şeklinde konuşarak hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Sarız ve Pınarbaşı ilçelerine doğal gaz ulaşması noktasında Başkan Büyükkılıç’ın gayretine yakinen şahit olduğunu belirten AK Parti Kayseri Milletvekili S. Bayar Özsoy ise, “Elhamdülillah açılışta hep beraberiz. İnşallah doğal gaz Sarız’ımızın gelişmesine, insanların doğdukları yerde doymalarına çok büyük etki edecek diye düşünüyorum. Sarız’a hizmet etmeye hep beraber devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.
Sarız İlçe Kaymakamı Şafak Karaca da Sarız için çok önemli olan, Sarız’ı çok ileriye taşıyacak söz konusu doğal gaz yatırımının, diğer yatırımları da olumlu etkileyecek bir proje olduğunu kaydetti. Kaymakam Karaca, proje nedeniyle emeği geçenlere teşekkür ederek, doğal gazın hayırlı olması temennisinde bulundu.
Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu ise Sarız’ın göçünü önleyecek olan doğal gaz çalışmaları ile yaşam kalitesinin ve konforunun artacağını, çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi. Başkan Eroğlu, doğal gazın Sarız’a gelmesi dolayısıyla emeği geçen başta Başkan Büyükkılıç olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ifade etti.
SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov da Sarız’a gaz getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Yaklaşık 500 kilometreye yakın bir hat yaptık Kayseri’de. Bunun 120 kilometresi sadece Pınarbaşı ve Sarız ilçeleri. Biz işlerimize Azerbaycan Türkiye kardeşliği açısından bakıyoruz. Tek millet, iki devlet anlayışıyla ekonomik katma değer gütmeden yatırımlarımızı yapmaya devam ediyor” diye konuştu. Sarız ilçesini de doğal gaz ile ısıtmaya başlayacaklarını kaydeden İbrahimov, ilçeye doğal gazın hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunarak, “Memduh Başkanımızın kuvvetli ısrarlarıyla da biz taşıma yoluyla da olsa Sarız ilçemizi gazlandıracağız dedik. Taşıma yoluyla Sarız’ı da gazlamış bulunuyoruz” dedi.
Törene, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Sarız Kaymakamı Şafak Karaca, AK Parti milletvekilleri S. Bayar Özsoy, Dursun Ataş, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, Pınarbaşı Belediye Başkanı Deniz Yağan, Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun, SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov, Kayserigaz ve SOCAR yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal, Mustafa Türkmen, daire başkanları, genel müdürler, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı.
Konuşmaların sonunda Başkan Büyükkılıç, tören protokolü ile birlikte ilçeye ulaşan gazın ilk ateşini meşalede yaktı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1
Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi
7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verileri, aylık enflasyonun yüzde 1,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 29,73 olduğunu ortaya koydu. Fiyat hareketlerinin ürün bazındaki dağılımında ise eğitim kalemlerindeki artı
Gazze'de siyonistlerin saldırılarında 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı
Nevşehir'de 8 yabancı uyruklu şahsa 288 bin TL ceza
03Aydın'da motoru arızalanan teknedeki 2 kişi kurtarıldı
04Polonya'da bıçaklama olaylarının ardından okullarda ek güvenlik tedbirleri alındı
05Javadoff Malatya’da Müzikseverleri Büyüledi
06İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı
07Hekimhan’da 30 Yıllık Yol Sorunu Çözüm Bekliyor
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor