Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Temmuz 2023 - 12:53 Yorum: 0

Başkan Sadıkoğlu: "Ticaret canlanmadan, şehri ayağa kaldırmamız mümkün değil"

Ağır hasarlı bina sayısının 40 bin, ticarethane sayısının 20 bin olduğu Malatya’da kontrollü yıkımlar devam ediyor. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, çarşı diye tabir edilen bölgedeki ağır hasarlı binalar...

Başkan Sadıkoğlu: 'Ticaret canlanmadan, şehri ayağa kaldırmamız mümkün değil'

Ağır hasarlı bina sayısının 40 bin, ticarethane sayısının 20 bin olduğu Malatya’da kontrollü yıkımlar devam ediyor. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, çarşı diye tabir edilen bölgedeki ağır hasarlı binaların yıkım ve moloz kaldırma işlemlerinin daha hızlı yapılması çağrısında bulundu.
Depremden ağır yara alan Malatya’nın ticaret hayatının yeniden ayağa kalkması için daha hızlı adımların atılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “Yıkım ve moloz kaldırma işlerinde çarşı diye tabir ettiğimiz şehir merkezine ağırlık verilmesi gerekiyor. Yıkımlar hızlıca yapılmalı, çarşının ayağa kalkması için düşünülen proje hızlıca uygulanmalıdır. Ekonominin canlı tutulduğu, ticaretin merkezi dediğimiz çarşımız tamamlanmadan, esnafımıza hakları korunarak yeni işyerleri teslim edilmeden tüm konutlar tamamlansa dahi bir anlamı yok. Şehri yeniden ayağa kaldırmak istiyorsak önce ticareti ayağa kaldırmamız lazım. Kışla Caddesi, Akpınar, Halep Caddesi, Milli Egemenlik, İnönü Caddesi ve Niyazi Mısri gibi bölgelerde bir an önce yıkımların tamamlanarak, yerinde dönüşümle yeni işyerlerinin oluşturulması gerekiyor. Bu bölgelerde faaliyet yürüten esnafımızın, tüccarımızın yıllarca geçici iş yerlerinde mücadele etmeye ne psikolojileri ne de ekonomileri müsait değil. Bu konunun takipçisiyiz. Üyelerimizin sorunlarını dile getirmeye, onların sesi olmaya bundan önce olduğu gibi bundan sonra daha yüksek sesle devam edeceğiz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber