Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2014 - 16:18 Yorum: 0

"Şebeke: Gençlerin Katılımı Projesi" araştırma sonuçları

Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 2,5'i gençlik merkezlerinde, yüzde 9'u kahvehanelerde, yüzde 30'u alışveriş merkezlerinde, yüzde 47'si ise evde, arkadaşlarıyla buluşmayı tercih ediyor

'Şebeke: Gençlerin Katılımı Projesi' araştırma sonuçları

İSTANBUL (AA) - "Şebeke: Gençlerin Katılımı Projesi" kapsamında yapılan araştırmada, gençlerin yüzde 2,5'i gençlik merkezlerinde, yüzde 9'u kahvehanelerde, yüzde 30'u alışveriş merkezlerinide, yüzde 47'si ise evde arkadaşlarıyla buluşmayı tercih ediyor.   

Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul yerleşkesinde düzenlenen toplantıda, "Şebeke: Gençlerin Katılımı Projesi" kapsamında yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı. 

Toplantıda konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi ve proje danışmanı Prof. Dr. Nurhan Yentürk, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu çalışmanın 2 yıl önce başladığını söyledi. Gençlik sivil toplumlarını güçlendirmek için çalıştıklarını belirten Yentürk, bu yönde çeşitli faaliyetlerinin olduğunu anlattı. 

Projenin 2 yıllık bir süreci kapsadığını bidiren Yentürk, bu araştırmayı da gençlerle ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarına bilgi sağlamak amacıyla yaptıklarını kaydetti. 

Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Yörük Kurtaran da bu ülkede gençlerle çalışan birçok sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, "Sahada, özellikle gençler temelinde yapılan çalışmalara biraz daha akademik bilgi temellli destek vermek için araştırmaları hayata geçirdik. Çünkü sahada yaptığınız araştırmaları bilimsel gerçeklerle konuşturduğunuz ölçüde daha iyi yol aldığımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

-Gençlerin kararında aileler etkili

Proje kapsamında yapılan araştırmada, gençlerin siyasi, toplumsal ve ekonomik yaşama katılım ve yurttaşlık algılarını irdelemek amacıyla 31 ilden 18-24 yaş yaklaşık 2 bin 500 gençle görüşüldü. 

Araştırmaya göre, gençlerin evlilikten eğitime, oy vereceği partiden, meslek seçime kadar birçok kararında, aileler etkili oluyor. 

Sosyalleşmek için gençlerin yüzde 2.5'i gençlik merkezlerinde, yüzde 9'u kahvehanelerde, yüzde 30'u alışveriş merkezlerinde, yüzde 47'si evde arkadaşlarıyla evde buluşmayı tercih ediyor. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber