Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaşanılan depremlerin ardından Mersinliler ve depremin acı sonuçlarının hissedildiği il ve ilçelere...
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaşanılan depremlerin ardından Mersinliler ve depremin acı sonuçlarının hissedildiği il ve ilçelere verilen destekler hakkında açıklama yaparak, "Birlik ve beraberlik içerisinde ulusça bu badireyi hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır" dedi.
Tüm Türkiye'nin yanı sıra dünyanın da gözyaşları ile takip ettiği Kahramanmaraş depremlerinin ardından bir taraftan enkaz altında kalanları arama çalışmaları sürerken, diğer taraftan ise yaralar sarılmaya devam ediliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi de tüm ekip ve ekipmanları ile depremin acı bilançosunun hissedildiği il ve ilçelerde arama kurtarma çalışmalarına destek, gözü yaşlı vatandaşlara omuz vermeye çalışıyor. Başkan Seçer, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde oluşturulan Kriz Masasına giderek belediye ve MESKİ yöneticilerinden son gelişmeler hakkında bilgi aldı.
"Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz"
Bürokratları ile yaptığı toplantının ardından bir açıklama yapan Seçer "Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın kurtarılması için seferber olan kurumlarımız ile birlikte belediye olarak biz de her türlü desteği veriyoruz. İlimizde şu ana kadar ciddi bir hasar ve can kaybı olmamıştır. Ancak artçı depremlerin devam etmesi korku ve paniğe neden olmakta, hasarlı ve risk taşıyan binalarda tehlike oluşturmaktadır. Bu sebeple vatandaşlarımızın bu tip binalarda kalmamalarını, gösterilen en yakın alanlarına gitmelerini istiyoruz" diye konuştu.
İl genelinde 34 noktada yer alan toplanma alanları ve tesislerde vatandaşlara sıcak çorba -ekmek, çay ve su ikramı yapıldığını ifade eden Seçer, ihtiyaca göre yeni toplanma alanlarının da ilave edileceğini söyledi.
"Ekiplerimiz aralıksız çalışmaktadır"
Şiddetli depremin yaşandığı Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerinde toplam 154 personel, 65 araç, 39 iş makinası, 1 mobil mutfak, 2 mobil WC ile birlikte battaniye, gıda malzemeleri, bebek ihtiyaç malzemeleri, yemek ve su gibi temel ihtiyaç maddelerinin gönderildiğini belirten Başkan Seçer, "Ekiplerimiz ulaştıkları yerlerde sabah saatlerinden bu yana arama kurtarma çalışmalarına başlamış olup çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Tüm bu çalışmaları ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak sürdürmekteyiz" ifadelerini kullandı.
"Ulusça bu badireyi hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır"
Deprem bölgesine destek vermek isteyen Mersinlilerden yoğun telefon aldıklarını da kaydeden Seçer, vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Yapacağınız destekleri "Teksin Alo 185" hattı üzerinden bilgi alarak iletebilirsiniz. Ayrıca ana arterlerimizdeki hatlarımızda toplu taşıma hizmetlerimiz 24 saat devam edecektir. Tekrar tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, enkaz altındaki vatandaşlarımızın çıkarılması için canla başla çalışan görevlilere kolaylıklar diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde ulusça bu badireyi hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır" şeklinde konuştu.
Büyükşehir olarak belirledikleri toplanma alanlarında çadır kurma çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Seçer, ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesine ait kurumlarda görevli personellerden, hamile ve engelli kamu görevlileri ile 10 yaş ve altı çocuk sahibi olan kadın personellerin 6 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren 5 gün süre ile idari izinli olduklarını açıkladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından çadır kurulan mahalleler ise şöyle sıralandı; "Mersin Merkez; Macit Özcan Spor Kompleksi, Forum, Mezitli Opet Arkası Pazar yeri, Ortadoğu Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Alsancak Mahallesi, Şehir Hastanesi, Barış Mahallesi,50. Yıl Mahallesi, Mevlana Mahallesi, Bahçe Mahallesi, Çilek Mahallesi Güney Ortaokulu, Şevket Sümer Mahallesi, Menteş Mahallesi Muhtarlık yanı, Güneykent Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi, Yalınayak Mahallesi Cumhuriyet Meydanı, Mezitli Kapalı Perşembe Pazarı, Camişerif Mahallesi, Toroslar Mahallesi Muhtarlık Yanı, Güvenevler Sitesi, Batıkent Mahallesi, Kurdali Mahallesi, Sağlık Mahallesi Adnan Kahveci Parkı, Mezitli Mezarlık yolu, Karaduvar Mahallesi, Çankaya Mahallesi, Akkent Mahallesi, Turgut Reis Mahallesi, 75. Yıl Mahallesi Mezitli, Arpaçsakarlar Mahallesi, Deniz Mahallesi Gazipaşa Caddesi, Eğriçam Mahallesi, Mithat Toroğlu Mahallesi, Güneş Mahallesi 5 bin 819 Sokak, Akbelen Mahallesi S. Çakmakoğlu Ortaokulu.
Tarsus; İsmet Paşa Mahallesi Baca Önü, Dua Tepe Mahallesi Köylü Garajı, Anıt Mahallesi Pazar Yeri, 82 Evler Mahallesi Yeni Hastane Bahçesi, Yeşilyurt Mahallesi Pir Sultan Abdal Parkı, Gaziler Mahallesi 1874 Sokak, Öğretmenler Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Çağlayan Mahallesi. Erdemli; Merkez Mahallesi, Erdemli Saim Göküş Parkı, Kargıpınarı Atatürk Parkı - Anadolu Lisesi yanı, Büyükşehir Belediyesi Şantiyesi -Toki yanı. Silifke; Demokrasi Parkı İlhan Akgün Caddesi, Mukaddem Mahallesi kapalı pazar yanı, Silifke Şehir Stadyumu, Atakent Anırtma Tesisi yanı futbol sahası. Mut; Büyükşehir Şantiyesi, Kapalı Spor Salonu, Cumhuriyet Meydanı, Kültür Mahallesi Parkı, Doğancı Mahallesi Parkı, Güllük Mahallesi Parkı, Meydan Mahallesi Sevgi Parkı, Adliye Binası Arkasındaki Alan"
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanma alanı olarak kullanıma açılan tesisler ise şöyle; "Yenişehir Macit Özcan Spor Tesisleri, Yenişehir Kapalı Spor Salonu, Yenişehir Pazar Yeri, Toroslar Ata Eğitim Merkezi, Toroslar Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi, Toroslar Toplu Taşıma Yerleşkesi, Akdeniz Hal Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi, Akdeniz Tırmıl Mesleki Eğitim Merkezi, Mezitli- Yenişehir Kültür Park İçi Belediyeye ait tüm kafeler."
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Ramazan Bayramı süresince 12 bin sağlık, 4 bin 600 emniyet, bin 600 jandarmanın görev başında olacağını söyleyerek herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm kurumlarla tedbir aldıklarını açıkladı.Gaziantep Valisi Kemal Çeb
İstanbul’da şehit aileleri ve vatandaşlar Ramazan Bayramı öncesi, Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehitlerin kabirlerinin başında dua eden aileleri, duygulu anlar yaşadı.Şehit aileleri her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram öncesi Edirnekapı Şehitliği
Türkiye’nin en önemli patates merkezlerinden birisi olan Afyonkarahisar’da patates ekim sezonu başladı.Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kentte patates ekiminin başladığı belirtildi. Açıklamada, "Patates ekim mesaisi
Bozdoğan Belediye Başkanı Mustafa Galip Özel, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Başkan Özel mesajında, Ramazan ayının ardından bayrama ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Rahmet, bereket ve paylaşmanın simgesi
Sincan Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini arttırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren marketler, tatlı imalathaneleri, ekmek fırınları ve kuruyemiş satışı yapan işletmeleri mercek altına aldı. Yapılan denetimde sağlı
Orta Avrupa’nın en önemli ulaştırma projelerinin başında gelen Karavanke Tüneli, yıllar süren zorlu inşaat sürecinin ardından tamamlandı. Cengiz İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ve Akdeniz, Balkanlar ile Orta Avrupa’yı birbirine bağlayan Karavanke Tüne
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri ve iftar programlarına 327 bin kişi katılırken, 18 ilçeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, hasta, yaşlı ve engelli bireylerin yanı sıra gazi ve şehit yakınlarının bulunduğu 9
Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Nilüferköy mahallesinde su kesintisi uygulanacakBUSKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Çalışmalar kapsamında Osmangazi İlçesi Nilüferköy Mahallesi ve civarında 23 Mart 2026 tari
Uyuşturucu taciri suçüstü yakalandı
ABD ordusu, İran’daki vurulan füze fabrikasının son halini paylaştı
03İsrail ordusu: "Son 24 saatte İran rejimine ait 130’dan fazla hedef vuruldu"
04Bayram arifesinde feci kaza: 1 ölü, 1’i ağır 3 yaralı
05UEFA Konferans Ligi: Rayo Vallecano: 0 - Samsunspor: 1 (Maç sonucu)
06İletişim Başkanı Duran: "Ülkemiz; jeostratejik konumu, askerî kapasitesi ve caydırıcılık unsurlarıyla, Soğuk Savaş’tan günümüze NATO’nun kolektif savunma mimarisinde vazgeçilmez bir merkez ülke ve jeopolitik denge unsurudur"
07Konya’da takla atan otomobilde yaralanan genç, hayatını kaybetti
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük