Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TESKİ) Genel Kurulu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, su ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılmasına oy çokluğuyla karar verildi...
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TESKİ) Genel Kurulu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, su ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılmasına oy çokluğuyla karar verildi. Alınan bu karar, Tekirdağ genelinde adeta deprem etkisi oluşturdu.
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TESKİ) Genel Kurulu’nda alınan kararla, su ve atık su ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapıldı. Karar, Tekirdağ genelinde büyük tepkilere yol açtı. Başkan Dr. Candan Yüceer’in seçim döneminde su fiyatlarını düşüreceğine dair verdiği sözlerin tersine, bu zam kararı vatandaşlar arasında hayal kırıklığına yol açtı.
Tepkiler büyüyor
Sosyal medyada geniş yankı uyandıran zammın, dar gelirli kesimi daha da zorlayacağı belirtiliyor. Tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden halk, bu kararın kendilerine ek bir yük getirdiğini vurguluyor.
Seçimden önce indirim vaadi, seçimden sonra yüzde 50 zam
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, yerel seçim döneminde aday iken su fiyatlarını düşürme vaadinde bulunmuş olması, zammın yol açtığı tepkileri daha da alevlendirdi. Vatandaşlar, verilen sözlerin kısa sürede unutulduğunu belirterek, ekonomik sıkıntılarla boğuşan halkın sırtına ek yük bindirildiğini dile getirdi.
11 ilçeden yükselen çığlık
Tekirdağ’ın 11 ilçesindeki vatandaşlar, özellikle dar gelirli kesimlerin bu zammın etkisi altında ezileceğini vurgulandı. "İçme suyu gibi temel bir ihtiyaç, bu kadar yüksek bir artışla nasıl karşılanacak?" diye soran vatandaşlar, zammın geri alınması için sosyal medyada çeşitli kampanyalar başlattı.
"Candan belediyecilik diye gelip zamdan belediyecilik çıktılar"
Sosyal medyada, "Su zammını geri çek" başlığı altında binlerce yorum yapıldı. Vatandaşlar, ‘Candan belediyecilik diye gelip, zamdan belediyecilik çıktılar’ diyerek karara tepki gösterdi. Bazı kullanıcılar, “Su hayattır, lüks değil. Bu zam nasıl bir anlayışın ürünü?” diyerek tepkilerini dile getirirken, TESKİ ve belediyeden kararın gerekçesine dair açıklama beklediklerini ifade etti.
Kararın ekonomik gerekçelerine dair henüz detaylı bir açıklama yapılmazken, su zammının oluşturacağı toplumsal etki, ilerleyen günlerde daha fazla gündeme taşınacağa benziyor. Vatandaşlar, belediye yönetiminin halkın taleplerine kulak vermesini ve çözüm odaklı adımlar atmasını bekliyor.
Bu radikal zam kararıyla Tekirdağ’daki su fiyatları neredeyse ikiye katlanırken, halkın bütçesi üzerindeki yükün nasıl hafifletileceği belirsizliğini koruyor. Belediye yönetiminin bu karara dair yeni bir düzenleme yapıp yapmayacağı ise merakla bekleniyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1
Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi
7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 80 işçi hastanelere başvurdu
Bayburt'ta inşaatlardan 120 bin liralık malzeme çalan şüpheli tutuklandı
03Kayseri'de trafik ihlallerine 65 bin lira ceza uygulandı
04Kocaeli'de motosikletlerin trafiğe çıkması yasaklandı
05İzmir'de 17 düzensiz göçmen yakalandı
06Kırıkkale'de 21 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
07İstanbul'da fırtına ve sağanak için saat verildi: 13 ilçeye dikkat
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor