Seferihisar Belediyesinin mis kokulu projesi, tarladan filiz alıp büyük bir festivale dönüştü. Lavanta Hasat Şenliği’ne katılan vatandaşlara 20 bin lavanta fidesi dağıtıldı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tarımın Seferihisar’ı...
Seferihisar Belediyesinin mis kokulu projesi, tarladan filiz alıp büyük bir festivale dönüştü. Lavanta Hasat Şenliği’ne katılan vatandaşlara 20 bin lavanta fidesi dağıtıldı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tarımın Seferihisar’ın gözbebeği olduğuna dikkat çekerek, “Yıllar önce atalarımız Seferihisar’a mandalina diktikten sonra tüm Seferihisar bir mandalina cennetine dönüştü. İşte lavanta da yıllar sonra aynı şekilde değerlenecek, buraya gelenler lavanta cenneti Seferihisar’a geldik diyecekler” dedi.
Seferihisar ilçesinde boş tarım arazileri altın bir dokunuşla bereketli topraklara dönüştü. 2015 yılında başlayan alternatif tarım hamlesi, Seferihisar Belediyesinin destekleriyle Lavanta Hasat Şenliği’ne dönüştü. Yüzlerce üretici standında binlerce farklı yerel ürünün vatandaşlarla buluştuğu festivalde; konserle eğlenen vatandaşlar, lavanta yağı dağıtma atölyesi ve ev sabunu yapım atölyelerinde eşsiz bir deneyim edindi.
“Üreticiyi desteklediğimiz projeleri hayata geçiriyoruz”
Festivalin açılış konuşmasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, turizmle birlikte tarımın da Seferihisar için çok değerli olduğuna dikkat çekerek, “Mandalinasıyla, zeytiniyle, üzümüyle, lavantasıyla, karakılçığıyla üretimin 12 ay devam etmesi için çiftçimizin her zaman yanında oluyoruz. Yalnızca tarım da değil, hayvancılıkta da hem üreticiyi hem tüketiciyi desteklediğimiz projeleri hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
“Muhteşem bir başarı”
Verilen değerli emeklerle Seferihisar’ın tarımda gelişimini sürdürdüğünü belirten Başkan Yetişkin, “Tam 8 yıldır harika bir olaya tanıklık ediyoruz. Bu olayın adı lavanta. Yıllar önce atalarımız Seferihisar’a mandalina diktikten sonra tüm Seferihisar, bir mandalina cennetine dönüştü. İşte lavanta da yıllar sonra aynı şekilde değerlenecek, buraya gelenler ‘Lavanta Cenneti Seferihisar’a geldik diyecekler. 2015 yılında 3 dönüm ile başladığımız hikayenin bugün, yüzlerce dönüme yayılması muhteşem bir başarı. Bu, başta büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer’in olmak üzere hepimizin başarısı. Bugün bize ev sahipliği yapan Turgut Köyü halkının emeği de çok büyük. Sizler olmasaydınız, bu başarı olmazdı. Emeğinize yüreğinize sağlık” ifadelerini kullandı.
“Başka bir tarım mümkün”
Festivale katılan ve vatandaşlarla birlikte lavanta hasadı gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Kendi ölçeğimizde Seferihisar’da ’Başka Bir Tarım Mümkün’ diyerek çıktığımız yolda katma değeri yüksek ürünlerle Seferihisarlıyı buluşturmalıyız demiştik. Senede iki hasat veren lavantayı Isparta’dan alıp, Seferihisar topraklarıyla buluşturduk. Katma değeri büyüyen lavanta hem Seferihisarlının ekmeğini büyütüyor, hem marka değerini büyütüyor, hem de yepyeni bir ürünle zeytin ve mandalina dışında da ekonomik kaynak oluşturulmuş oluyor.” dedi.
Üreticiye tesis müjdesi
Lavanta üreticilerine tesis müjdesi de veren Başkan Soyer, “Ulamış’ta Ulamış Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile kooperatifin üretim alanında bir tesis kurduk, bu ay içinde bitiriyoruz ve açıyoruz. Lavantayı esansıyla, kolonyasıyla, sabunuyla çok daha iyi değerlendireceğimiz, sadece lavanta değil tıbbi aromatik bitkilerin hepsinin çalışmasını yapacağımız, sizin kullanımınıza açacağımız bir tesis olacak” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bando eşliğinde kortejle birlikte yürüyen Başkan Soyer ve Başkan Yetişkin, vatandaşlarla birlikte lavanta hasadı yaptı. Ayrıca festivale katılan vatandaşlara 20 bin lavanta fidesi dağıtıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
Mevlid Kandili bugün idrak edilecek
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük