Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve bölgenin en kapsamlısı olan Şehir Kütüphanesi ile gençlik ve spor yatırımlarının açılışını gerçekleştirdi. Bakan Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın des
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve bölgenin en kapsamlısı olan Şehir Kütüphanesi ile gençlik ve spor yatırımlarının açılışını gerçekleştirdi. Bakan Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen gençlik ve spor yatırımlarının açılış törenine katıldı. Şehir Kütüphanesinde gerçekleştirilen 'Gençlik ve Spor Yatırımları Açılış Töreni'nde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kentte gençlere yönelik yatırımlar ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
Göreve geldiklerinde Malatya’yı kütüphaneler ve spor şehri yapma hedefi ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve bakanlıkların desteğiyle şehrin yeniden inşa edildiğini söyledi. Malatya’nın sadece altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla değil, sosyal donatılarıyla da geleceğe hazırlandığını belirten Başkan Sami Er, gençlere yönelik yatırımların bu sürecin önemli bir parçası olduğunu kaydetti.
“BÖLGENİN EN BÜYÜK AKILLI KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİ”
Açılışı yapılan kütüphanenin geçmişte fiziki koşulları nedeniyle verimli kullanılamayan bir yapı olduğunu belirten Başkan Er, Spor Toto Teşkilatı’nın katkılarıyla binanın modern bir kütüphaneye dönüştürüldüğünü ifade etti. Kütüphanenin gençlerden yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Er, merkezin 7 gün 24 saat hizmet verdiğini, öğrencilere çorba, çay, su ve kahve ikramlarının sunulduğunu bildirdi. Başkan Sami Er, gençlerin ders çalışabilecekleri, vakit geçirebilecekleri ve sosyal imkânlardan yararlanabilecekleri alanları artırmayı hedeflediklerini vurguladı.
GENÇLİK MERKEZLERİ VE SPOR TESİSLERİ YAYGINLAŞIYOR
Malatya’nın farklı bölgelerinde spor tesisleri, gençlik merkezleri ve kütüphaneler inşa ettiklerini aktaran Başkan Er, gençlik merkezlerinde kütüphane, sosyal tesis ve el sanatları atölyelerine yer verdiklerini belirtti. Vatandaşların yürüme mesafesinde sosyal alanlara ulaşabilmesini amaçladıklarını kaydeden Başkan Er, “Malatya’da her alanda geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
YATIRIMLARIN BEDELİ 3,5 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI
Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yapılan iş birliklerine de değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ilk protokolün yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırım hacmine sahip olduğunu, ilave projelerle bu tutarın 3-3,5 milyar liraya ulaşacağını bildirdi. İkinci protokol kapsamında ise yapımı devam eden tesis sayısının 43’ten 63’e çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Başkan Er, yeni protokolün yaklaşık 10 gün içerisinde imzalanmasının planlandığını ifade etti. Başkan Er, Malatya’ya kazandırılan yatırımlardan dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak başta olmak üzere bakanlık yetkililerine, Spor Toto Teşkilatına ve emeği geçenlere teşekkür etti.
"MALATYA’DA GENÇLİK VE SPOR YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRİLİYOR"
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan değişime dikkati çekerek, gençlik ve spor yatırımlarının kentin dört bir yanında sürdüğünü belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın Malatya’ya ve gençlere yönelik desteklerine teşekkür eden Milletvekili Tüfenkci, Büyükşehir Belediyesinin de kentin her köşesini güzelleştirmek için gayret gösterdiğini ifade etti. Vali, milletvekilleri ve belediye yönetiminin uyum içerisinde yürüttüğü çalışmaların önemine değinen Tüfenkci, depremden bu yana Malatya’da önemli bir değişim yaşandığını kaydetti. Tüfenkci, Malatya’nın farklı bölgelerinde gerçekleştirilen yatırımlara katkı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığına, Büyükşehir Belediyesine, Valiliğe ve emeği geçenlere teşekkür ederek çalışmaların önemini vurguladı.
ABDULLAH GÜLER’DEN GENÇLERE ZAMAN VE KİTAP TAVSİYESİ
AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Malatya’da açılışı gerçekleştirilen kütüphanenin gençlere eğitim ve araştırma açısından önemli imkânlar sunduğunu belirterek, gençlere zamanı verimli kullanmaları, kitap okumaları, yabancı dil öğrenmeleri ve mesleki uzmanlık kazanmaları çağrısında bulundu. Güler, âtıl durumdaki bir alanın yeniden değerlendirilerek gençlerin kullanımına sunulmasının önemine dikkat çekti. Kütüphanenin aynı anda 850 gencin ders çalışabileceği ve araştırma yapabileceği bir merkez haline getirildiğini kaydeden Güler, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Gençlere kendi tecrübelerinden hareketle tavsiyelerde bulunan Güler, zamanın telafisinin olmadığını ifade ederek, “Bir şekilde her şeyin telafisi oluyor ama zamanı asla bir daha getiremiyorsunuz. Bir daha o zamanı bulamıyorsunuz” dedi. Gençlerin eğitim hayatlarının ilk yıllarından itibaren kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Güler, Doğu ve Batı klasiklerinin okunmasını ve özellikle İngilizce başta olmak üzere yabancı dil öğrenilmesini önerdi.
VALİ YAVUZ: "MALATYA’DA 125 BİN 239 BAĞIMSIZ BÖLÜM İNŞA EDİLDİ"
Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentte deprem sonrası yürütülen yeniden inşa çalışmalarına ilişkin, “125 bin 239 bağımsız bölüm inşa ettik. Sadece deprem konutları yapmadık, geleceğin şehirlerini inşa ettik" dedi. Malatya’da düzenlenen gençlik ve spor yatırımlarının açılış programında konuşan Vali Yavuz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın kente kazandırdığı yatırımların önemine dikkati çekerek, özellikle gençlik hizmetleri ve spor altyapısında önemli gelişmeler yaşandığını belirtti. Yurt kapasitesi bakımından Malatya’nın öğrenci sayısı ve nüfusuna oranla Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Yavuz, son dönemde gerçekleştirilen yatırımlarla kentin spor altyapısının da güçlendiğini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile depremin ilk gününden itibaren koordinasyon içerisinde çalıştıklarını dile getiren Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, milletvekillerinin katkıları ve kurumlar arasındaki iş birliğiyle Malatya’nın yeniden ayağa kaldırıldığını vurguladı. Yavuz, Malatya’ya kazandırılan yatırımlar dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür ederek, gençlik ve spor yatırımlarının kent için hayırlı olmasını diledi.
BAK: KÜLTÜR, KÜTÜPHANE VE SPOR ŞEHRİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Malatya’da gençlik, spor ve kütüphane yatırımlarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentte gençlere yönelik yatırımların artarak devam edeceğini belirtti. Malatya’ya ilk etapta yaklaşık 3,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiğini bildiren Bakan Bak, ikinci yatırım paketinin ise yaklaşık 2 milyar liraya ulaşmasının öngörüldüğünü kaydetti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlerin eğitim, spor ve sosyal faaliyetlerle desteklenmesinin önemine değindi. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği kütüphaneyi değerlendiren Bakan Bak, belediye binasının altında daha önce işlevsel olarak kullanılmayan alanın, gençlerin ders çalışabileceği, araştırma yapabileceği ve bir araya gelebileceği modern bir kütüphaneye dönüştürüldüğünü ifade etti.
Kütüphanenin 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde tasarlanmasının önemli olduğunu belirten Bak, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu çalışma ortamının oluşturulmasına katkı sunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür ederek, kütüphanenin gençlere hayırlı olmasını diledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye genelinde yaklaşık 650 gençlik merkezinde kütüphane imkanlarının bulunduğunu aktaran Bakan Osman Aşkın Bak, bu merkezlerde gençlerin sporun yanı sıra sanat ve kültür faaliyetlerine katılabildiğini, ders çalışarak kendilerini geliştirebildiğini kaydetti.
“İLK ETAPTA 3,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”
Malatya’nın 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından önemli bir yıkım yaşadığını hatırlatan Bakan Bak, gençlerin yeniden sosyal hayata katılması, eğitimlerini sürdürmesi ve spor yapabilmesi için kentte çeşitli yatırımların hayata geçirildiğini belirtti. Milletvekilleri, önceki dönem bakanları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in sunduğu projelere destek verdiklerini bildiren Bakan Osman Aşkın Bak, “Yaklaşık 3,5 milyar liralık bir yatırımı ilk etapta gerçekleştirdik. Bunların 43’ü spor ve gençlik tesisi. Bir kısmını açıyoruz, bir kısmı da yüzde 70’in üzerinde tamamlanmış durumda. Önümüzdeki aylarda diğer tesisleri de açacağız” ifadelerini kullandı. Malatya’da Beydağı Gençlik Kampı başta olmak üzere farklı bölgelerde gençlik ve spor tesislerinin hizmete sunulduğunu belirten Bakan Bak, Melekbaba Mahallesi’nde spor salonu, hokey salonu, kapalı futbol sahası, amatör futbol sahası, tenis kortları, bocce tesisi ve basketbol sahasını içeren kapsamlı bir spor alanının oluşturulduğunu aktardı.
“İKİNCİ YATIRIM PAKETİ YAKLAŞIK 2 MİLYAR LİRAYI BULACAK”
Malatya’daki yatırımların yeni projelerle devam edeceğini vurgulayan Bakan Osman Aşkın Bak, ikinci yatırım paketi için ön çalışmaların yapıldığını bildirdi. Bakan Bak, “İkinci paketi de inşallah hayata geçireceğiz. Yaklaşık 2 milyar lirayı bulacak bir rakam söz konusu. Bunun protokollerini yapacağız ve 2027 yılı itibarıyla bu yatırımların inşaatlarına başlayacağız. Malatya’yı kültür, kütüphane ve spor şehri haline getirmek için yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi. Üniversitelerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Bakan Bak, üniversiteler için 2 bin kişilik öğrenci yurdu yapılmasının planlandığını, spor salonu taleplerinin de yatırım programına alındığını ifade etti.
Konuşmaların ardından Şehir Kütüphanesi ile birlikte gençlik ve spor yatırımlarının toplu açılışı gerçekleştirildi
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Eren Çakmak, "Mutfakta Dönüşüm Var-Lezzetlerin Sıfırıncı Noktası" sloganıyla düzenlenen Ulusal Sıfır Atık Yemek Yarışması’nda, Türkiye birincisi olarak önemli
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Suriye halkı, işgalcilerin ülkeye yönelik saldırılarını protesto etti
Eskişehir merkezli 3 ilde 60 milyon liralık tefecilik operasyonu: 5 gözaltı
03NATO'da nükleer kapasitenin modernizasyonu stratejisi ele alındı
04Aydın açıklarında 40 düzensiz göçmen yakalandı
05Darende’de Sirkenin Ustası: 50’den Fazla Çeşit Üretiyor
06Kudüs Seriyyeleri'nden El-Halil’deki eyleme ilişkin açıklama: "Kahramanca operasyon"
07Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor