Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Temmuz 2014 - 11:58 Yorum: 0

Şehitler Abidesi'nde ramazanda 25 bin kişi iftar yaptı

ÇANAKKALE (AA) - Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, ramazan ayı boyunca Şehitler Abidesi'nde verilen iftarlara 25 bin kişinin katıldığını söyledi.Dayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

Şehitler Abidesi'nde ramazanda 25 bin kişi iftar yaptı

ÇANAKKALE (AA) - Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, ramazan ayı boyunca Şehitler Abidesi'nde verilen iftarlara 25 bin kişinin katıldığını söyledi.

Dayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Valiliği tarafından bu yıl, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içinde bulunan Şehitler Abidesi'nde iftar programı düzenlendiğini hatırlattı.

Her gün yaklaşık bin kişinin tarihi alanda iftar yaptığını ifade eden Dayan, mukabele okunmasıyla başlanan programlarda din ve ilim adamlarının söyleşilerinin de gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu iftarlarda birlik ve beraberlik ruhunun en iyi şekilde yansıtıldığını vurgulayan Dayan, şöyle konuştu:

"Valiliğimizin koordinesiyle düzenlenen ve çevre ilçelerden her gün farklı grupların sivil toplum temsilcilerinin katıldığı iftar programında kuran okunması, tasavvuf müziği ve dini sohbetler gerçekleştirildi. Çanakkale, birlik ve beraberlik ruhunun en iyi yansıtıldığı bir yer. Ramazan da aynı şekilde birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı bir ay. Bu mübarek ayın bu tarihi mekanla birleşiminde ortaya çok güzel bir atmosfer çıkıyor. Uzak mesafeden buralara kadar gelen vatandaşlarımıza emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki bundan sonraki yıllarda da bu iftarlar devam eder ve geleneksel hale gelir. Şehitlerimizin yaşadığına iman ediyoruz. Şehitlerimiz de torunlarının yaptığı bu faaliyetten inşallah memnun olurlar."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılımıyla Şehitler Abidesi'ndeki bayram namazı ardından verilen kahvaltıya yaklaşık 2 bin kişinin katıldığını anlatan Dayan, bayramın birinci gününde abide bahçesine çocuklar için kurulan oyun parkında yüzlerce çocuğun oynadığını, onlara bayram harçlığının yanı sıra pamuk helva ve patlamış mısır ikram edildiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber