MENÜ

Şentepe Teleferik Hattı çürümeye terk edildi

Başkentte uzun yıllardır Yenimahalle-Şentepe güzergahında hizmet veren teleferik hattı, hukuki sürecin ardından sürdürülemez bulunarak süresiz şekilde durduruldu.Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) bağlı kuruluşu EGO Genel Müdürlüğü, Yenimahalle-Şentepe

Yayınlanma: 06 Aralık 2025 11:39 Güncelleme: 06 Aralık 2025 10:21
Şentepe Teleferik Hattı çürümeye terk edildi
Başkentte uzun yıllardır Yenimahalle-Şentepe güzergahında hizmet veren teleferik hattı, hukuki sürecin ardından sürdürülemez bulunarak süresiz şekilde durduruldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) bağlı kuruluşu EGO Genel Müdürlüğü, Yenimahalle-Şentepe arasında toplu taşıma hizmeti sunan teleferik sisteminin Mimarlar Odası’nın 2013’te açtığı dava sonucunda süresiz olarak kapatıldığını bildirdi. Teleferik hattının altyapı, imar veya ruhsat süreçlerine yönelik hukuki itirazların neticesinde; mahkeme kararı, hattın mevcut haliyle devam etmesine izin vermedi. EGO yetkilileri, hattın yeniden hizmete alınabilmesi için ‘imar planlarının ve teknik düzenlemelerin yenilenmesi’ gerektiğini bildirdi. Şentepe ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, teleferiğin kapanmasıyla birlikte toplu taşımada büyük mağduriyet yaşandığını söylüyor. Özellikle Şentepe’de yaşayan yaşlılar, öğrenciler ve sabah-akşam çalışanlar için alternatif toplu taşıma araçlarının yetersiz kaldığını belirtti.
Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Mimarlar Odası tarafından 2013’te Ankara Büyükşehir Belediyesine açılan dava sonuçlanmış olup mahkemenin ’imar planının iptaline’ karar vermesi sebebiyle yeni bir düzenleme yapılana dek teleferik işletmemiz süresiz olarak kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına ulaşım hizmetimiz, aynı güzergahta 271 numaralı hatta konulacak ek otobüs seferleri ile sürdürülecektir."
"Çoluk çocuk güzelce binip gidiyordu"
Teleferiğin ulaşımı rahatlattığını ve bir an önce açılması gerektiğini belirten Ali Üren, "Teleferikten çok memnundum. Çoluk çocuk güzelce binip gidiyordu. İlk açıldığında bir sene kadar bedava hizmet verdi. Memnuyduk yani. Trafiğe kaldık. Otobüsle gidiyoruz. Teleferikte oturarak gidiyorduk. Sağı solu seyrederek, manzarayı seyrederek gidiyorduk. Yetkililerden bir an önce açmalarını istiyorum. Keşke yapılsa da huzura kavuşsam" diye konuştu.
"Ankara’yı yönetenlere yazıklar olsun"
Zamanında teleferiğin yapılmasını çok güzel karşıladıklarını ama şu an kullanılamaz hale geldiğini vurgulayan ve bu yüzden belediye yönetimine isyanda bulunan Nurettin Köksal ise, "Bu teleferik yapıldı. Hizmet edildi. Bunun eksikleri varsa yapılıp tekrar halkın hizmetine sunulması gerekir. Yapılan hizmet çürümesi için bırakıldıysa yazıklar olsun. Ankara’yı yönetenlere yazıklar olsun. Bu teleferiğin eksiği varsa yapılıp tekrar hizmete girmesini temenni ediyoruz. Genç öğrenciler çok kullanıyordu bunu. Trafiği çok rahatlatıyordu" şeklinde konuştu.
"Vatandaşın suçu ne?"
Teleferiğin mahkeme kararı ile kapatılmasından ötürü Keçiörenliler’in trafiğe mahkum bırakıldığının altını çizen Metin Gündoğar ise, "Teleferiği çok kullanıyordum. Hiçbir yere gidemiyoruz. Buna bir çözüm bulunması lazım. Buranın bir an önce açılmasını istiyoruz. Bu kadar hizmet yapılmış, bu kadar masraf yapılmış. Niye kapanıyor? Vatandaşın suçu ne? Vatandaşın suçu ne yani, ben anlamıyorum. Biri geliyor, kapatıyor. Biri geliyor, açıyor. Nedir yani? Ben 1973’ten beri buradayım, böyle bir şey görmedim yani" ifadelerini kullandı.
"Rezillik yakadan paçadan akıyor"
Hanım Gökçe isimli vatandaş ise Keçiören’de ulaşımın çok zorlandığını belirterek, "Teleferiğe öğrenciler biniyor, vatandaşlar biniyordu. Dolmuşlarda ferah gidip geliyorduk. Şimdi kalabalık dolmuşlar. Açılmasını istiyoruz biz. Açılsın, dünya kadar masraf ettiler. Yazık, günah değil bu masraflara. Vatandaş rahat gitsin. Açılmasını istiyoruz biz. Mansur Yavaş’a selam söyleyelim, açsın teleferiğimizi bizim? Öğrencilerimiz, vatandaşımız rahat gitsin gelsin. Rezillik yakadan paçadan akıyor" dedi.
ETİKETLER: Şentepe, Teleferik, Hattı, çürümeye, terk
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Başkan Metin: "Benim hayatımda iki şey var; bir ailem, bir de Bünyan"

Başkan Metin: "Benim hayatımda iki şey var; bir ailem, bir de Bünyan"

Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin; ilçede hayata geçirilen ve planlanan projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bünyan’a olan sevdayı ve hizmet anlayışını dile getiren Başkan Metin, ilçenin geleceğine dair umut veren mesajlar verdi.Konuşmas

Çanakkale’de AFAD gönüllülerine kimlik kartları teslim edildi

Çanakkale’de AFAD gönüllülerine kimlik kartları teslim edildi

Çanakkale’de destek AFAD gönüllülerine kimlik kartları teslim edildi.Çanakkale’de 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü etkinlikleri çerçevesinde Deniz Polisevinde düzenlenen törenle destek AFAD gönüllülerine kimlik kartları teslim edildi. Törende, AFAD gönüllül

Türk Hava Yolları ve South African Airways "Ortak Uçuş Anlaşmasına" imza attı

Türk Hava Yolları ve South African Airways "Ortak Uçuş Anlaşmasına" imza attı

Türkiye’nin ve Güney Afrika’nın bayrak taşıyıcı havayolları Türk Hava Yolları ve South African Airways, 1 Mart 2026 itibarıyla başlayacak ortak uçuşları kapsayan kod paylaşımı anlaşmasına imza attı.Cenevre’de düzenlenen törende anlaşma metni Türk Hava Yol

Başkan Sema Karaoğlu: "Kadınların güçlü olduğu toplumlarda toplumsal refahın artması bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir"

Başkan Sema Karaoğlu: "Kadınların güçlü olduğu toplumlarda toplumsal refahın artması bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir"

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Karaoğlu; "Kadının yaşamadığı yerde hak, kadının konuşmadığı yerde demokrasi, kadının g

Vali Masatlı, Reyhanlı’da ayakkabıcılar sitesi esnafıyla bir araya geldi

Vali Masatlı, Reyhanlı’da ayakkabıcılar sitesi esnafıyla bir araya geldi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Reyhanlı ayakkabıcılar sitesinde iş yerlerini ziyaret ederek yerel üretimin güçlendirilmesi için esnafın yanında olacaklarını dile getirdi.Asrın felaketi sonrası Antakya’da hizmet veren ayakkabı üreticileri, Reyhanlı ilçesind

Menteşe’de ’Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı’ düzenlendi

Menteşe’de ’Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı’ düzenlendi

Menteşe Belediyesi’nin, kentte adil bir yaşam modeli oluşturmak amacıyla hazırladığı "Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı", Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya alanlarında uzman akademisyenler ve sivil toplum temsilcileri ka

Antakya’da öğrencilere "Balık Yiyelim, Sağlıklı Büyüyelim Projesi" anlatıldı

Antakya’da öğrencilere "Balık Yiyelim, Sağlıklı Büyüyelim Projesi" anlatıldı

Hatay’da il tarım ve orman müdürlüğü ekipleri tarafından "Balık Yiyelim, Sağlıklı Büyüyelim Projesi" kapsamında öğrencilere sağlıklı beslenmenin önemine yönelik sunum gerçekleştirildi.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Antakya ilçesi Tahtaköp

Sincan Belediyesi’nden ‘Şeb-i Arus’ programı

Sincan Belediyesi’nden ‘Şeb-i Arus’ programı

Sincan’da Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıl dönümü anısına ‘Şeb-i Arus’ programı düzenlendi.Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Sincan Beledi

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:55
Güneş 07:22
Öğle 12:23
İkindi 14:52
Akşam 17:13
Yatsı 18:35

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
33
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
32
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
31
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
26
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
24
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
22
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
18
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
16
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
16
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
15
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
14
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
14
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
13
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
12
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
12
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
8