Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 07 Haziran 2022 - 12:34 Yorum: 0

Seracıları bilgilendirme çalışmaları devam ediyor

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğünün seracılık faaliyeti yürüten çiftçiyi zararlılara karşı bilgilendirme çalışmaları devam...

Seracıları bilgilendirme çalışmaları devam ediyor

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğünün seracılık faaliyeti yürüten çiftçiyi zararlılara karşı bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Saray İlçe Tarım ve Orman Müdürü Seyide Yılmaz, seracılık yapan bir çiftçiyi personeliyle birlikte ziyaret edip zararlılarla mücadele konusunda bilgi aktardı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından serada domates güvesine karşı tuzaklar takıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Seyide Yılmaz gerçekleştirdiği bilgilendirmede, "Hem açık alanda hem örtü altında bitkisel üretim yapan değerli üreticimiz Hüseyin Zeren ve eşini ziyaret ettik. Üreticimizin serasındaki biber ve domateslerindeki hastalık ve zararlılarla ilgili incelemelerde bulunduk. Üreticimizin serasına domates güvesi (tuta absoluta) tuzakları takıldı. Zarar potansiyeli çok yüksek domates güvesi, açık alan ve örtü altı domates yetiştiriciliğinde ana zararlı konumundadır. Larvaları domates bitkisinin kök hariç tüm kısımlarında ve her döneminde zarar vermektedir. Yumurtadan çıkan larva; meyve, yaprak, sap ve gövdeye girerek beslenmeye başlar. Larva domatesin yapraklarında iki epidermis arasında galeriler açarak beslenir. Larvanın yaprakta açtığı galeriler geniş olup şeffaf boşluklar şeklinde kendini belli eder, bu galeriler daha sonra nekrotikleşip kahverengiye dönüşerek kurur. Yaprakta ve meyvede açılan galerilerde zararlının siyah renkli pisliklerini görmek mümkündür. Özellikle yaprakta, galeri içinde siyah renkli dışkıları oldukça dikkat çekicidir. Bitkinin yeşil aksamında açılan galeriler nedeniyle bitki tamamen kuruyabilir. Böyle bir zararlıdan şüphelendiğinizde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile irtibata geçerseniz teknik personelimiz yapılması gerekenler ile ilgili yardımcı olacaktır. Ürününüz bol ve bereketli olsun" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber