Dünya Boks Konseyi (WBC) gümüş kemer sahibi Seren Ay Çetin, 24 Şubat Cumartesi günü WBC ve WBO dünya şampiyonluğu unvan maçında mücadele edecek. Kariyerinin en önemli karşılaşması öncesi heyecanlı olduğunu aktaran Seren Ay, 5 büyük federasy...
Dünya Boks Konseyi (WBC) gümüş kemer sahibi Seren Ay Çetin, 24 Şubat Cumartesi günü WBC ve WBO dünya şampiyonluğu unvan maçında mücadele edecek. Kariyerinin en önemli karşılaşması öncesi heyecanlı olduğunu aktaran Seren Ay, 5 büyük federasyonun şampiyonluğunu yaşamak istediğini söyledi.
WBC gümüş kemer sahibi Seren Ay Çetin, 24 Şubat Cumartesi günü Danimarka’da Dina Thorslund ile WBC ve WBO dünya şampiyonluğu unvan maçında karşı karşıya gelecek. Dünyanın 1 numarası olmak isteyen Seren Ay, bu önemli müsabakayla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Tecrübeli bir boksör ile dövüşeceği için heyecanlı olduğunu belirten Seren Ay, “Dünya şampiyonluk unvan maçını oynayacağım. Uzun zamandır hazırlandığım bir maçtı. Rakibim şu an dünyada 1 numarada, dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Çok tecrübeli bir isim. Onun gibi bir boksörle maça çıkacak olmam gurur ve heyecan veriyor. Onu yenebileceğimi düşünüyorum, çok heyecanlıyım. Rakiplerim ve kamp partnerlerim hep tecrübeliydi. O yüzden teknik olarak eksik olduğumu düşünmüyorum. Kendisi kuvvetli bir boksör, sürekli ileri oynuyor. Ben de kuvvetliyim, ben de sürekli atak yapıyorum. Çok güzel bir maç olacak” ifadelerini kullandı.
“İnşallah dünya şampiyonluk kemerini alacağım ve bu ilk olacak”
Güçlü rakibinin namağlup olduğunu ve bir ilki başarmak için mücadele edeceğini belirten Seren Ay Çetin, şunları söyledi:
“Benim de kariyerimin en büyük maçı. Bu maçı kazanırsam, profesyonel boksta iki büyük federasyonun dünya şampiyonluk kemeri ülkeye gelecek. WBC Silver şampiyonuyum. Türkiye’de bu kemeri kazanan ilk kadın boksörüm, erkeklerde de bir isim var. Ülkemizde profesyonel boks yeni yeni yaygınlaşıyor. İnşallah dünya şampiyonluk kemerini alacağım ve bu ilk olacak. İkimiz de namağlubuz. Onun kariyerinde 20 maçı var, 8 nakavtı var. Benim 11 maçımda 7 nakavtım var. Nakavt edebilir miyim bilmiyorum ama neden olmasın? Umarım nakavtla biter çok heyecan verici.”
“Eminim olimpiyatlarda madalya gelecek”
Boks branşında kadınlarda başarılı işler yapıldığını dile getiren genç sporcu, “Milli takımdaki arkadaşlarım amatörde de çok güzel işler yapıyor. Olimpiyatlar var, onlara çok başarılar diliyorum. Eminim madalya gelecektir çok umutluyum; özellikle kadın takımından” cümlelerine yer verdi.
“Federasyonun kurulmasıyla başarılar artıyor”
Türkiye’de yapılan çalışmalar sonrası profesyonel boks federasyonunun kurulduğunu ve bu durum kendisine fayda getirdiğini aktaran Seren Ay, “Türkiye profesyonel boks federasyonu WBC tarafından çok desteklendi. Bu yüzden Oksana Semenishina’ya ve promotör Ahmet Öner’e çok teşekkür ediyorum. Kaç yıl sonra profesyonel boks federasyonu kuruldu. Bu durum da benim çok işime geliyor. Bu sayede başarılar ve boksörler artıyor. Böyle olunca halk, profesyonel boksu daha çok tanıyor” şeklinde konuştu.
“5 büyük federasyonun şampiyonluğunu yaşamak istiyorum”
Yeni yıldaki hedefleri hakkında da görüşlerini belirten Seren Ay, “2024’teki hedefim dünya şampiyonu olmak. 24 Şubat’ta maçım var, iki büyük federasyonun şampiyonluğuna oynayacağım. Yılın sonuna doğru eğer bunu kazanırsam, bir WBA oynamak istiyorum. Ben 5 büyük federasyonun şampiyonluğunu yaşamak istiyorum. Bu yılı 3 kemerle kapatmak istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Serdar Avcı: “Bu unvanı ülkemize getirmek için oraya gideceğiz”
Seren Ay Çetin’in, WBC International, WBC Asya gümüş ve UBO dünya şampiyonluğu sahibi antrenörü Serdar Avcı da İHA’ya yaptığı açıklamada, “İlk defa Türk kızı WBC şampiyonluk maçına çıkıyor. Aynı zamanda WBO şampiyonluğuna çıkıyor. İki tane büyük federasyonun unvanına birden oynayacak. Bu bir tarih. Daha önce ne kadınlarda, ne erkeklerde ikisini bir anda oynayan olmadı. Bununla gurur duyuyoruz. Antrenmanlarını Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel boks kulübü olan Kadıköy Boks Kulübü’nde yapıyor. Oldukça da güzel bir antrenman dönemi geçirdi. Birçok yabancı başarılı, şampiyonluklar yaşamış olan, rakibine yönelik olan stiliyle, sporcuları ülkemize davet ettik. Antrenmanlarını ona göre hazırladık. Seren Ay, Danimarkalı sporcu ile oynamak için deplasmana gidiyor. Dina, 3 kez dünya şampiyonluğu yaşamış bir isim ve efsane boksörler Muhammed Ali, Mike Tyson gibi isimlerin kazanmış olduğu ‘Süper Şampiyon’ unvanını da elinde bulunduruyor. Bu unvanı ülkemize getirmek için oraya gideceğiz. İnşallah kazanıp geleceğiz” dedi.
“WBC Türkiye Şampiyonluğu kuruluyor”
Türkiye’de profesyonel boks federasyonunun kurulması için yapılan görüşmelerle olumlu sonuçlar aldıklarını sözlerine ekleyen Avcı, emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları dile getirdi:
“Türkiye’de profesyonel boks federasyonu yoktu. Artık resmi olarak kuruldu. Oksana Semenishina’ya çok teşekkür ediyoruz. Ülkemize gelerek hakemlerimize seminerler verdirdi. Profesyonel boksun ne olduğunu öğretti. Daha sonra Semenishina, Türk hakemlerimizi yurt dışında staja gönderdi. Ben profesyonel boks federasyonunun kurulması için elimden geleni yaptım. Resmi adı Türkiye Profesyonel Boks Komisyonu olarak geçiyor. Artık Türk lisansları ile dünyanın her yerinde dövüşebiliyoruz. Seren Ay, kendi ülkemizin bayrağı ile çıkacak. Bu çok gurur verici bir şey. WBC İngiltere, WBC Amerika şampiyonluğu var da neden WBC Türkiye şampiyonluğu olmasın? WBC Genel Sekreteri Oksana Semenishina’ya rica ettim. Daha sonra WBC Başkanı Mauricio Sulaiman’ın yanına gittik. O da bu isteğimizi geri çevirmedi. WBC Türkiye şampiyonluğu kuruluyor, ofis açılıyor. Bunda çok büyük emeği olan Oksana Semenishina’ya ve Mauricio Sulaiman’a çok teşekkür ediyorum.”
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
İşgal rejimi savaş bakanı: Cihadi tehdit sürdüğü müddetçe Suriye'deki tampon bölgeden çekilmeyeceğiz
Ensarullah: Suudi Arabistan 24 saat içinde Yemen'i 52 hava saldırısıyla hedef aldı
03Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ile stratejik iş birliğimiz her alanda gelişiyor
04BM: Gazze'ye yeni girmesine izin verilen yakıt yeterli değil
05Muğla'da 24 düzensiz göçmen yakalandı
06Altın fiyatlarında son durum ne?: 24 Eylül güncel fiyatları ne kadar?
07Motorine 5 lira 57 kuruş indirim
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor