100 bin lirayı iade eden taksiciye ödül

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, taksisinde unutulan 100 bin lira ile mücevherleri Suriyeli sahibine iade eden sürücü Sadettin Başar’a plaket verdi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, taksisinde unutulan 100 bin lira ile mücevherleri Suriyeli malikine iade eden sürücü Sadettin Başar’a plaket verdi.

Esenler Otogar Binası’nda gerçekleşen mükafat törenine Uğur ile Başar’ın yanı dizi taksici oda bir takım başkanları ve taksiciler de katıldı.

Taksici Sadettin Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otogardan aldığı yolcuyu Pangaltı’ya bıraktıktan sonra arabasında unutulan çantayı ayrım ettiğini belirterek, çantada gördüğü telefonla yolcuya ulaşmaya çalıştığını anlattı.

Telefonun kullanıcı arayüzünün Arapça olduğunu, bunun için de çalıştığı taksi durağının yardımı ile bir tercüman bulduklarını anlatım eden Başar, çantanın sahiplerini vakadan bir gün sonra Aksaray’da belirleme ettiklerini kaydetti.

Otogara gelip çantalarını, içindeki 100 bin lira ve mücevherlerle teslim piyasa ailenin Suriye’den geldiğini ve Almanya’ya gitmek üzere olduğunu öğrendiğini söyleyen Başar, “Vatandaşlık görevimizi yaptık. Çok sevindiler, fazla fazla dua ederlerdi bize' diye konuştu.

'Beyefendi taksicilik arka gelecek'

İTEO Başkanı Uğur da “Belki bugün Sadettin Bey'in davranışını taksicilerimiz her gün binlerce defa yapıyordur fakat Sadettin’i biz bir misal şekilde ortaya koymak istedik” dedi.

“Beyefendi taksicilik arka gelecek” sloganıyla anlatım ettikleri bir hedefleri olduğunu söyleyen Uğur, “Biz taksiciliğin otomobil kullanmaktan ibaret olmadığını, müşterisine duruşuyla da, sürüşüyle de itimat eda etmek olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Uğur, Sadettin Başar’a İTEO şekilde bununla birlikte ailesiyle değerlendirebileceği 1 haftalık tatil armağan edeceklerini söyledi.

Taksicilikte yeni sistem

İstanbul Büyükşehir Belediyesince hazırlıkları devam eden yeni taksi davet merkezi ve takip hizmetiyle unutulan eşyaların sahiplerine kısa zamanda ulaştırılacağını belirten Uğur, “Taksici arkadaşlarımızdan da Sadettin bu şeklinde olanlar bu meslekte devam edecek, hata oluşturan arkadaşlar da bu meslekte olup Sadettin bu şeklinde arkadaşlarımızın imajını lekelemeyecek” diye konuştu.

Yeni sistemle hangi takside kimin, hangi gün ve saatlerde çalıştığının kayıt altına alınacağına işaret eden Uğur, hatalı davrandığı belirlenen taksicilerin işten uzaklaştırılacağı bilgisini verdi.

Yaşam Haberleri

Yemek atıkları sokak hayvanlarına mama oluyor
Atıl arazi seraya dönüştürüldü, öğrenciler tarımsal üretime başladı
Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar
Diyarbakır’da kısa süreli dolu yağışı etkili oldu
Kayseri Valiliği’nden sağanak yağış uyarısı
Erten “Sularımız kirlenmiş durumda”
Pamukkale Belediyesi Atık Getirme Merkezi miniklere geri dönüşümü öğretti
Türkiye’nin en güneyinde toz bulutu etkisini hissettiriyor
Elazığ’da yeşil alanlar ilaçlanıyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Başka ülkelerin sularında da avcılık yapabilmeniz için önemli çalışmalar yürütüyoruz”