14 Mart Tıp Bayramı

AK Parti Muğla Milletvekili Özden:

MUĞLA (AA) -  AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, "Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri, sağlık hizmetlerinde ulaştığı noktadır" dedi.

Özden, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, insan sağlığına hizmet eden hekimlerin yeryüzündeki en ulvi ve mukaddes mesleklerden birini icra ettiğini belirtti.

13 yıl boyunca "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla görev yaptıklarını kaydeden Özden, insana, insanca yaşamaya değer veren, insan sağlığını önemseyen bir anlayışla vatandaşlara hizmet götürdüklerini, hükümetlerinin politikaları sonucu ülkenin bu göstergede üst seviyelere çıktığını bildirdi.

 Türk dünyasının yetiştirdiği, İbni Sina ve Altunizzade gibi ünlü Türk hekimlerinin, tıp tarihine damgalarını vurduklarını ve eserlerinin uzun süre diğer kıtalardaki tıp fakültelerinde okutulduğunu dile getiren Özden, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri, sağlık hizmetlerinde ulaştığı noktadır. Sağlık hizmetlerinin kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasında en büyük görev ise hekimlerimize düşmektedir. Bu kapsamda iyi eğitim almış, nitelikli, en iyi çalışma şartlarında hizmet üreten, ürettiği hizmetlerden memnun olan ve yarınlara umutla bakabilen hekimler görmek en büyük isteğimizdir. İnsanlığa nitelikli yaşam sunmayı ilke edinen, bizlerin daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat sürmesi için en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Yerel Haberleri

ETÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde “Beyaz Önlük Giyme” töreni yapıldı
Usta olarak başladığı fırının sahibi oldu, 40 yıldır simit satıyor
Erzurum Teknik Üniversitesi ve Sağlık Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı
Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren mal varlığını açıkladı
’Kim Korkar Depremden’ adlı tiyatro oyunu beğeni topladı
Yıllar öncesinin en gözde mesleğiydi, artık şehirde bir tek o kaldı
Üzerindeki hilal simgesiyle görenleri şaşırtıyor
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
Ejder Vadisi keşfedilmeyi bekliyor
Güleç; “1 Mayıs emek ve dayanışma günümüz kutlu olsun”