14 Mart Tıp Bayramı

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ünüvar: 'Vatandaşlarımız geçmişte sadece yabancı filmlerde görebildiği helikopter ve uçak ambulansları, ihtiyaç olduğu zaman bugün bizzat kendisi kullanmaktadır'

ADANA (AA) - TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, "Vatandaşlarımız geçmişte sadece yabancı filmlerde görebildiği helikopter ve uçak ambulansları, ihtiyaç olduğu zaman bugün bizzat kendisi kullanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Ünüvar, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlık çalışanlarının mesleğini icra ederken yaptığı işi, her şeyin önünde tuttuğunu belirtti.

AK Parti hükumetinin iktidara geldiği günden bu güne sağlık alanında çok önemli çalışmalar yaptığını bildiren Ünüvar, "Bunu sadece vatandaşlarımız değil, bütün dünya fark etmiş ve takdir etmiştir. Eskiden tedavi için yurt dışına giden hastalarımız varken bugün tedavi için yurt dışından ülkemize hastalar gelmekte. 15 yıl önce 'Sağlık Turizmi nedir?' diye sorsak kimse bilmezken, bugün ülkemiz sağlık turizmi alanında lider olma yolunda ilerleyen ülkeler arasında yer almakta" ifadelerini kullandı.

Ünüvar, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız geçmişte sadece yabancı filmlerde görebildiği helikopter ve uçak ambulansları, ihtiyaç olduğu zaman bugün bizzat kendisi kullanmaktadır. Tabi ki bu başarıların sahibi fedakar ve cefakar sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanlarımızın ideal sağlık hizmeti sunabilmesi için uygun çalışma ortamları oluşturmak ve gerekli teknolojik donanımları sağlamak için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Hükumetimiz bir yandan mevcut sağlık tesislerindeki eksikleri gidermek, bir yandan da devasa şehir hastaneleri kurmak için gayret etmekte. Sağlık çalışanlarımız zaman zaman görmeyi hiç arzu etmediğimiz şiddet olaylarına maruz kalabiliyor. Şiddeti uygulayanlara en ağır cezaların verilmesi hükumetimizin önemli çalışma gündemleri arasında. Sağlık çalışanlarımız için yıpranma payları, maaş ve nöbet ücretlerinin düzenlenmesi, eğitimleri, şiddete maruz kalanların korunması ve şiddetin önlenmesi sağlık alanında en başta çalıştığımız gündem başlıklarımızdan."

İnsanların doğumundan ölümüne, hastalıktan sağlığına hayatının her yerinde sağlık çalışanlarını bulduğunu vurgulayan Ünüvar, mesajını şu sözlerle tamamladı:

"Bu vesileyle yıllarca sağlık hizmeti veren ve emekli olan sağlık çalışanlarımıza sağlıklı uzun ömürler diliyor hayata veda ederek aramızdan ayrılan sağlık çalışanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Ülkemizin her köşesinde ve ülkemizde eğitim alarak dünyanın her noktasında insanüstü gayretle hizmet vererek, fedakarca büyük bir sorumluluğu üzerine alan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum."

Sağlık Haberleri

Erciş’te ayağı kırılan vatandaş için ambulans helikopter havalandı
Kütahya’da kan bağışı etkinliği
Kuşadası’ndaki sağlık kompleksinde çalışmalar hız kesmiyor
1 ünite kan 3 can
Kırsal mahallelerde kene uyarısı
Müze Eczane açıldı: 1800’lü yıllarda kullanılan ilaçlar bu müzede
MEAH’ta Mayıs ayı diyabet okulu eğitimi gerçekleştirildi
İmmünoterapi, kanser tedavisinde başarı şansını yükseltiyor
Medical Point Gaziantep karaciğer nakli bilgilendirme toplantısı düzenledi
Van’da UMKE gönüllülerine temel eğitim kampı