15. Bölük Alayı Çanakkale'ye uğurlandı

Çanakkale Savaşı'nda mücadele eden 15. Bölük Alayı'nı temsilen 10 kişilik ekip, anma etkinlikleri kapsamında Uzunköprü'den Çanakkale'ye gitmek için yola çıktı

EDİRNE (AA) - Çanakkale'e savaşında mücadele eden 15. Bölük Alayı'nı temsilen Uzunköprü'den yola çıkan 10 kişi, Çanakkale'deki törenlere katılacak.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, ekibi uğurlamak için düzenlenen törende, bu yıl dünyaya örnek gerçek bir hikayenin 100. yıl dönümünün anıldığını söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümlerinde, dünyanın çeşitli uluslarından turistlerin Çanakkale'ye geldiğini anımsatan İşbilen, şöyle konuştu:

"Amaçları bu savaşta canını kaybeden atalarını anmaktır. 57. Alayın temsili bir sivil inisiyatif var bu anlamda. Bu insanlar yola çıkıyorlar, yürüyerek ataları gibi Malkara, Keşan, Evreşe ve Gelibolu’ya devam ediyorlar. Keşan'da 27. alay kendilerine katılacak ve bu sene ilk kez Uzunköprü 15. hava birliği de onlarla beraber olacak. Bu bizler için çok büyük bir onurdur.”

Programa katılanlar daha sonra cadde üzerinden yürüyerek şehitliğe gitti. Grup, buradan minibüsle Keşan ilçesine hareket etti.

Programa, Kaymakam Kemal Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Yerel Haberleri

Hafız öğrenciler finalde yarıştı
Odunpazarı’nda mayıs ayı meclis toplantıları başladı
Özlü “Birlikte büyük projelere imza atacağız”
DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu
Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz”
Batman’da nefes borusuna simit kaçan öğrenci ‘Heimlich’ manevrası ile kurtarıldı
Gözler asırlık gelenek için gün sayıyor
Sinop’ta kayıp sulama boruları bulundu: Özel İdare kesmiş, komşu köy kaldırmış
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor