18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli ''Çanakkale Savaşları ve Şehitlerimiz'' konferansı düzenlendi.Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Müftü...

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli ''Çanakkale Savaşları ve Şehitlerimiz'' konferansı düzenlendi.

Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Müftü İsmail Bayrak, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Bayrak, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardında yaptığı konuşmada, Çanakkale Şavaşı'nın dünya tarihinin en önemli savunma savaşlarından biri olduğunu söyledi.

Dünyada kendini yenilmez sananların Çanakkale'de yenildiğini belirten Bayrak, şöyle konuştu: "Çanakkale yeniden dirilişin, yeniden şahlanışın yeridir. Çanakkale Allah için ezanların susturulmadığı, vatan için bayrağının indirilmediği, Türk ulusunun korunduğu yerdir. Çanakkale Türk ulusunun bir destanıdır. Savaşlarda birçok mucize ile karşılaşılmış. Düşmanlar, o mucizeler karşısında 'sanki gökten askerler iniyor' diye söylemişler. Böyle bir yerdir Çanakkale. Her metre karesinde onlarca şehit verdiğimiz Çanakkale Savaşları'nı iyi bilmemiz ve anlamamız gerekiyor.''

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Raşit Gündoğdu ise Çanakkale Savaşı'nın ülke tarihinde büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, ''Bazı savaşlar vardır, ölen olur öldüren olur sadece tarih kitaplarında yer alır. Bazı savaşlar vardır destan olur, geçmişte büyük bir öneme sahip olur dilden dile anlatılır. İşte Çanakkale Savaşı'da böyle bir destandır'' şeklinde konuştu.

Yerel Haberleri

Muş’ta iki ailenin husumeti barışla sonlandı
Kastamonu’da Hıdırellez coşkusu
Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’ni inceledi
Vatandaşlar trafik konusunda bilgilendirildi
Erzurum için yağmur uyarısı
Çal köyünde 5 bin kişilik köy hayrı düzenlendi
Gondola binebilmek için iskelede dakikalarca sıra beklediler
Porsuk Çayı’ndaki köprüde fotoğraf çekenler yoğunluk oluşturdu
ESO model fabrika ile firmalarda yüzde 200 verimlilik artışı sağlandı
Başkan Kurt yağmur duasına katıldı