2 bin 900 rakımdaki yaylada tipide mahsur kalan evli çift ekipler tarafından kurtarıldı

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı 2 bin 900 rakımdaki Kakaç Yaylası'nda kar ve tipi nedeniyle araçlarında mahsur kalan kadın ve kocası ekipler tarafından...

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı 2 bin 900 rakımdaki Kakaç Yaylası'nda kar ve tipi nedeniyle araçlarında mahsur kalan kadın ve kocası ekipler tarafından kurtarıldı.

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kakaç köyü yaylasından köye gelmek için araçlarıyla yola çıkan 70 yaşındaki Reşit Tuğ ve eşi 67 yaşındaki Besti Tuğ etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle araçlarında mahsur kaldı. Köylülerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi.

Tipi ve sis nedeniyle görüş mesafesinin 20 metreye düştüğü 2 bin 900 rakımdaki yaylada ekipler zorlukla ilerledi. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından iş makinesiyle açtığı yolda ilerleyen ekipler, arama kurtarma çalışmaları sonucunda mahsur kalan kadın ve kocası kepçe ile bölgeden aldı. Yaklaşık 5 kilometre kepçe ile taşınan Tuğ çifti, sağlık ekiplerine teslim edildi. UMKE ekiplerince sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşlar daha sonra Kakaç köyüne getirildi.

Asayiş Haberleri

1 Mayıs’ta polise mukavemet gösteren 38 şüpheli tutuklandı
Kontrolden çıkan otomobil Kızılırmak’a uçtu: 3 yaralı
Bakan Tunç: “İstanbul’da 1 Mayıs gösterileri nedeniyle 65 kişi gözaltına alındı, 38 kişi tutuklandı”
İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde taşkınlık yaparak polise mukavemet gösteren ve adliyeye sevk edilen 65 şüpheliden 38’i çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Isuzu servis otoparkında yangın: Alev alev yanan 15 araçtan geriye iskeletleri kaldı
Bingöl’de otomobil ata çarptı: Kazada 1 kişi hayatını kaybetti
“Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı
Kayseri’de ’Huzur 38’ uygulaması yapıldı
Kütahya’da uyuşturucu ticareti şüphelisi 1 kişi tutuklandı
Hemzemin geçitten geçmeye çalışan kamyonete tren çarptı: 1 ağır yaralı