22. Patent Günleri Toplantısı

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Sade:

KONYA (AA) - Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sade, "Uluslararası boyutta ve yurt dışı tescilli buluşlarımız var. Artık buluşçularımızı 'bunu ekonomik yarara dönüştürelim siz de ülke de dünya da kazansın' diyerek motive etmemiz gerekiyor. Bu konuda heyecana, harekete ihtiyacımız var" dedi.

Sade, Konya Teknokent Konferans Salonu'nda düzenlenen 22. Patent Günleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Teknokent'in 2009 yılından beri devam eden, TÜBİTAK desteğiyle artan patent destek programları olduğunu söyledi. 

Akademisyen, öğrenci ve Teknokent firmalarının buluşlarını hem başvuru aşamasında hem de süreç yönetiminde desteklediklerini belirten Sade, bu alanda çok ciddi boyutta farkındalık oluştuğunu ifade etti.

Tescilli patentlerin de artmaya başladığını dile getiren Sade, şunları kaydetti:

"Buluş sayısı 200'e ulaştı. Uluslararası boyutta ve yurt dışı tescilli buluşlarımız var. Artık buluşçularımızı 'bunu ekonomik yarara dönüştürelim siz de ülke de dünya da kazansın' diyerek motive etmemiz gerekiyor. Bu konuda heyecana, harekete ihtiyacımız var. Bugünkü etkinlikle, patentlerin ticarileştirilmesi, ekonomik hayata kazandırılması ile ilgili hedef güdüyoruz. Umarım bu toplantı bu yönde yol almamıza vesile olur."

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise Konya Teknokent ve Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi'nin (TTO) sadece SÜ'ye hizmet vermediğini, bunun dışında KOP Bölgesi illerindeki üniversitelere de hizmet verdiğine işaret etti.

Patent günleri toplantılarının diğer üniversite ve TTO'lara örnek olduğunu aktaran Gökbel, şöyle devam etti:

"Selçuk TTO ve Teknokent'in buluşlar açısından çok iyi bir konumu var. Selçuk Üniversitesi 80 bini geçkin öğrencisiyle çok geniş alana yayılıyor. Girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde ilk 10'da yer alan bir üniversiteyiz. 180'in üzerinde yüksek öğretim kurumu var. Selçuk Üniversitesi bunların içerisinde patent çalışmalarında birinci sırada yer alıyor. Patent çalışmalarımız ve başvurularımızda iyileşme var. Önceki yıllara göre üniversitemizden uluslararası patent başvuruları da yapılıyor. Bunlar çok güzel gelişmeler. Bu patentleri ticarileştirip, ürüne dönüştüreceğiz ki gerçek bir katma değer olarak ülkemize dönsün."

Konuşmaların ardından Konyalı hayırsever Aynur Kasabalı, buluş gerçekleştiren SÜ öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ederek ödüllendirdi.

Yerel Haberleri

Eğitmeninden ’astroloji’ vurgusu, ’medyum’ yanılgısı
Kütahya’da yaşayan Filistinli eczacının 4 kuzeni Gazze’de şehit edildi
Hacı adayları kutsal yolculuğa hazırlanıyor
Özel bireylerin eğitim hayatına katkı sağlayacak çalıştay sona erdi
Gaziantep OSB Başkanı Şimşek’ten 1 Mayıs mesajı
Kilis’te kan bağışı kampanyası
"Seni Unutmadık Kardeşim" projesiyle Ağrı’dan Hatay’a umut ışığı ulaştı
Şehit Muhammet Koçak için mevlit okutuldu
Atatürk Üniversitesi, dijital geleceğe emin adımlarla yürüyor
Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerinden Fatma Şahin’e ziyaret