24 Kasım Öğretmenler Günü

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam: 'Emeğin, sabrın, özveri ve hoşgörünün simgesi olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır'

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, emeğin, sabrın, özveri ve hoşgörünün simgesi olan öğretmenlerin, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğin de teminatı olduğunu bildirdi.

Saylam, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, en saygın mesleklerden biri olarak kabul edilen öğretmenliğin, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kutsal olduğunu belirtti.

Daima doğruyu, iyiyi, her alanda yeniliği savunan öğretmenlerin, öğrencilere iyi ve faydalı birey olmayı, vatan sevgisini ve insanlık meziyetlerini anlatmayı görev bildiklerini ifade eden Saylam, şöyle devam etti:

"Çağdaş Türkiye'nin yaratılması sürecinde inkılapları milletimize anlatarak cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olan Mustafa Kemal Atatürk, bu inkılapların hayata geçirilmesi sürecinde öğretmenlerimize de büyük görevler düştüğünü belirtmiştir. Irk, dil, din ayrımı gözetmeksizin insanlara eşit mesafede yaklaşarak yeni nesillerin yetişmesinde büyük rol oynayan ve emeklerini gözardı edemeyeceğimiz öğretmenlerimiz, uygar Türkiye'nin yaratılmasında öncü olmuşlardır. Bu yönleriyle emeğin, sabrın, özveri ve hoşgörünün simgesi olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır."

Saylam, Türkiye'nin öğretmenlerin omuzlarında gelişmiş bir dünya devleti olarak yükseldiğini ve emin adımlarla geleceğe yürümeye devam ettiğini vurgulayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenleri rahmet, saygı ve şükranla andığını, hizmete devam eden öğretmenlerin ise gününü kutladığını kaydetti.

Yerel Haberleri

Ağrı’da Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı
Vali Mustafa Çiftçi, ‘Orman Benim’ etkinliğine katıldı
Başıboş köpekler, 60’dan fazla tavuk ve ördek yavrusunu telef etti
Akçakoca’da muhtarlarla orman yangınlarına karşı toplantı
Bu okulu bitirenler evleniyor
19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri ile yaşanacak
GMKA destekliyor, bölge kadınları güçleniyor
Namazgah’ta eller yağmur için semaya kalktı
ER-VAK’tan Nafiz Bey apartmanının müzeye çevrilmesine teşekkür
Ağrı ve Ardahan’da Fotoğrafçılık Eğitimleri Başlıyor