24 Temmuz Basın Bayramı

UŞAK (AA) - Uşak Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım ve Uşak Sportif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Arif Akçakaya, 24 Temmuz Basın...

UŞAK (AA) - Uşak Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım ve Uşak Sportif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Arif Akçakaya, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında basının demokrasi ile birlikte gelişen ve büyüyen bir güç olduğunu, halktan, haklıdan ve haktan yana; objektif ve ilkeli duruşuyla ülkelerin demokratik yaşantılarının mihenk taşı oluşturduğunu, basın camiasının bu gücüyle birlikte yükümlülük ve sorumluluğunun da bilincinde olmasının güven verdiğini belirtti.

 Uşak'ta da aynı hassasiyet ve bilinçle mesai kavramı gözetmeden, büyük bir özveriyle ve tarafsız habercilik anlayışı, sorumluluğuyla görevlerini yerine getiren basın çalışanlarının bölgeye önemli katkılar sağladığını kaydeden Vali Yavuz, "Bu vesile ile basının haber alma özgürlüğünün korunması, sansür kavramının lügatımıza yeniden girmemesi temennisiyle; Uşak ilimizde hizmet veren yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız ile ulusal ajans temsilcilerinden oluşan değerli basınımızın ve tüm ülke basınının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, çalışmalarında başarılar diler, sevgilerimi sunarım" görüşlerini bildirdi. 

- Belediye Başkanı Cahan

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da mesajında, basının demokrasilerin işleyişinde olmazsa olmazların arasında yer aldığını bildirdi.

Cahan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Vatandaşların beklentilerini anlatarak işleyişin sağlanmasında değerli bir yerde bulunan basın çalışanlarımız bizler için de görevleri bakımında son derece değerlidir. Kamunun aydınlatılması vazifesini yerine getiren basın emekçilerimiz şüphesiz bizlerin çalışmalarımızda danıştığımız meslek gruplarının başında yer almaktadır. Biz ilimizde bu bakımdan son derece önemli bir misyonu olan basın mensuplarımızın destekçisiyiz. Elimizden geldiğince basın çalışanlarımız ile bir araya gelerek kentimiz için neler yapabileceğimizi istişareler etmekteyiz. Bu durum bundan sonra da devam edecektir. Bütün basın çalışanlarımızın Basın Bayramı'nı kutluyorum."

- AK Parti İl Başkanı Yıldırım

AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım da siyasetin, kamu yararının gözeten ve toplumun daha iyi yerlere gelmesini hedefleyen basının, ekonominin ve sosyal devletin önemli unsurlarından biri olduğunu belirtti. 

Demokrasinin yaşatılması ve gelişmesi noktasında basının önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Yıldırım, "Basının sürekli kendisini yenilediğini ve geliştirdiğini görüyoruz. Gelişen teknolojiye adapte olan basınımız, tarihten bu yana toplum için büyük bir önem arz ediyor. Milli Mücadele döneminde, toplumsal dayanışmayı ve birlikteliği sağlayan önemli unsurlardan biri basınımızdı. Hayat mücadelesi veren milletimiz, basından gelen iyi haberlerle moral bularak düşmanı bertaraf etmede büyük güç aldı. Bugün de basınımız sayesinde toplumsal bazda aksayan noktaları daha net görebiliyor ve çözüm önerileri geliştiriyoruz. Bu bağlamda Uşak'ta görev yapan yerel ve yaygın medya mensuplarıyla istişare halindeyiz ve el birliği ile kentimizi geliştirmek istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.

- Uşak Sportif Kulübü Başkanı Akçakaya

Uşak Sportif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Arif Akçakaya da kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevini üstlenen basının, hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün daha da arttırdığın bildirdi.

Aydınlatıcı bilgi ışığında en doğruyu yansıtan basın mensuplarının bayramını kutlayan Akçakaya, çalışmalarında başarı diledi.

 

Yerel Haberleri

83 yaşındaki Fatma teyze her gün evinin önünü süpürerek örnek oluyor
Başkan Önal: "Muhtarlarımızla dayanışma içinde olacağız"
Batman’da belediye personelinden örnek davranış
Sabah makama gitmeden esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlarla çay içti
Muhtarlar ilk toplantısını gerçekleştirdi
İş arama becerileri anlatıldı
Haylaz karga kahvehanenin müdavimi oldu
Bozulan asansörün üzerindeki kağıtta geçen komik diyalog dikkat çekti
Eskişehir’de yerli turist yoğunluğu esnafın yüzünü güldürdü
Öz İplik İş, HAK-İŞ ve bağlı sendikalarla birlikte 1 Mayıs’ı Kocaeli’de kutlayacak