3. Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu, Diyanet İşleri Başkanlığında yapılacak

3. Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla Diyanet İşleri Başkanlığında yapılacak.

3. Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla Diyanet İşleri Başkanlığında yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve 15 Temmuz Derneğinin birlikte düzenleyeceği "3. Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu", 16 Temmuz Salı günü Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yanı sıra 15 Temmuz Derneği Başkanı A. Tarık Şebik'in açılış konuşması yapacağı sempozyumun 1. oturumunda "15 Temmuz'a Giden Süreçte Din İstismarı" başlığı adı altında, "Dinin Dünya Menfaatine Araç Kılınması" ve "İslam Tarihi Boyunca Din İstismarı" konuları; 2. oturumda "FETÖ: Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü" başlığı altında, "FETÖ Tarafından İstismar Edilen Kavram ve Değerler', "İslam Dünyasında 15 Temmuz'un Etkileri" ve "FETÖ Dini Bir Cemaat Olabilir Mi?" konuları; 3. oturumda ise "Din İstismarıyla Mücadele ve Gelecek Perspektifi" başlığı altında "FETÖ ve Din İstismarıyla Mücadelenin Gençliğe Bakan Yüzü" ve "Dini İstismar Eden Örgütlerle Mücadelede Diyanet İşleri Başkanlığının Rolü" konuları ele alınacak.

Türkiye Haberleri

Kıyı Emniyeti: "Haydarpaşa önünde karaya oturan gemi nedeniyle İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır."
Kıyı Emniyeti: "ALEXIS isimli 229 metre boyundaki yük gemisinin kurtarılması için harekete geçildi."
Eski ABD Başkanı Donald Trump’a “sus payı” davasında yeni para cezası
Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti
Hamas’ın ateşkesi kabul etmesi Gazze’de sevinçle karşılandı
Başkan Kaya bedensel engelli Çelik’e verdiği sözü tuttu
Manisa CBÜ’den Filistin için haykıran Amerikalı öğrencilere destek
Başkan Zencirci, Çerçioğlu ile görüştü
Antalya-19 Platformu Hıdırellez’i kutladı
Gazze’ye destek protestoları Belçika ve Hollanda’daki üniversitelere yayıldı