50 Okulda 6 Bin 440 Öğrenciye Çevre Eğitimi Verildi

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre konusunda bilinç oluşturmaya yönelik okullarda gerçekleştirdiği çevre eğitimlerini...

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre konusunda bilinç oluşturmaya yönelik okullarda gerçekleştirdiği çevre eğitimlerini sonlandırdı.

Günümüzde, doğal kaynakların hızla tahrip edilmesi, insan ihtiyaçlarının ve tüketimin artması ile birlikte atık oluşumu da artmaktadır. Bu sebeple atık bilinci ve atık yönetiminin sağlıklı bir şekilde oluşturulabilmesi adına Tepebaşı Belediyesi çalışmalarını sürdürmekte ve özellikle gerçekleştirilen çevre eğitimleriyle daha çok kişiye ulaşmayı, bilinçlendirmeyi hedefliyor. Okullardan gelen eğitim talepleri doğrultusunda 2015-2016 eğitim öğretim yılında 50 okulda gerçekleştirilen çevre konusunda bilinci arttırmaya yönelik eğitimlerle toplam 6 bin 440 öğrenciye eğitim verildi, 445 öğrenci de Tepebaşı Belediyesi'nin anlaşmalı toplama ayırma tesisini yerinde ziyaret ederek, teknik bilgi edindi. Okullarda gerçekleştirilen eğitimlerde çevresel problemler, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, elektronik atıklar başta olmak üzere atık yönetimi, küresel ısınma, iklim değişikliği ve enerji verimliliği konularında bilgi verildi.

2016-2017 eğitim öğretim döneminde de devam edecek olan çevre eğitimlerine şimdiden okullardan yoğun talep olduğunu belirten yetkililer, bu durumdan memnuniyetlerini dile getirdiler.

50 Okulda 6 Bin 440 Öğrenciye Çevre Eğitimi Verildi

50 Okulda 6 Bin 440 Öğrenciye Çevre Eğitimi Verildi

50 Okulda 6 Bin 440 Öğrenciye Çevre Eğitimi Verildi

50 Okulda 6 Bin 440 Öğrenciye Çevre Eğitimi Verildi

Yerel Haberleri

Van’da Filistin için meşaleli yürüyüş yapıldı
Esenlerli gençler “Filistin Özgürlük Dansı Gösterisi”nde bir araya geldi
Samsun’da 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası" yürüyüşü
Balıkesir’de yeni muhtarın hayrı 2 bin kişiyi buluşturdu
Vali Aksoy’dan ‘Kırım Tatar Sürgünü’ paylaşımı
Babaeski’de yağmur ve şükür duası yapıldı
Eskişehir Türk Ocağı 2024 Milli Kültür Bilgi yarışmasının final etapları düzenlendi
Vali gençlik yürüyüşüne katıldı
Kütahya İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı’nın misafiri minik İkra
Manisa’da pedallar 19 Mayıs için çevrildi