8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Antalya Valisi Türker:

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Muammer Türker, "Bugün, dünyadaki ve ülkemizdeki birçok olumsuzluğun nedeni, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır. Dünyayı, bu olumsuzluklardan ve çıkmazlardan ancak kadının anne sevgisi ve ince duygusu kurtarabilir" dedi.

Vali Türker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumda, kadınların aile içi ve toplum yaşamındaki yerinin anlatılması, karşılaştıkları sorunlar doğru tespit edilerek çözüm üretilmesi için gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla 8 Mart tarihinin "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlandığını bildirdi.

Mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir" sözlerini hatırlatan Türker, şunları kaydetti:

"Büyük önderimiz Atatürk, dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce, Türk kadınına, seçme ve seçilme hakkını, 5 Aralık 1934 tarihinde yasal düzenleme ile vererek, Türk kadınına verdiği önemi ortaya koymuştur. Bugün, dünyadaki ve ülkemizdeki birçok olumsuzluğun nedeni, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır. Dünyayı, bu olumsuzluklardan ve çıkmazlardan ancak kadının anne sevgisi ve ince duygusu kurtarabilir. Çünkü çocuklarımızı, kadınlarımız ve anneler geleceğe hazırlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, Antalya halkına ve tüm kadınlarımıza sağlıklı ve mutlu bir dünya temennisiyle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Yerel Haberleri

Müftüler istişare için toplandı
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Aras’a zZiyaret
Samsun’dan 850 hacı adayı kutsal topraklara gidecek
Engelli çocukların anneleri için özel etkinlik
Aksaray’da engelsiz yaşam merkezi yüzleri güldürüyor
ESOGÜ’de TÜİK Mikro Veri Araştırma Merkezi Tanıtıldı
Odunpazarı’ndan muhtarlara hayırlı olsun ziyareti
Başkan Başdeğirmen: "Yaşlı vatandaşlarımıza kucak açıyorsunuz"
Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak
Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinden Filistin’e destek eylemi