8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Hayrabolu Belediye Başkanı Altayoğlu:

TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınların, hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak ettiğini kaydetti.

Altayoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çağdaş ulus olmanın vazgeçilmez unsuru kadının tüm alanlarda eşit koşullarda yer alması gerektiğini belirterek, kadınların emek, eşitlik, özgürlük ve hak mücadelelerinin sembolü bugünün anlamının büyük olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin baştacı olan kadınların, kazandıkları haklarına Büyük Önder Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında her zaman sahip çıkacaklarını bildiren Altayoğlu, şunları kaydetti:

"Neredeyse her gün okuduğumuz, duyduğumuz kadın cinayetlerini şiddetle kınıyor, bu konudaki üzüntümü dile getirmek istiyorum. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar, hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Yerel Haberleri

Op. Dr. Kamacı Gazze’deki vahşeti öğrencilere anlattı
Ağrı’da Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı
Vali Mustafa Çiftçi, ‘Orman Benim’ etkinliğine katıldı
Başıboş köpekler, 60’dan fazla tavuk ve ördek yavrusunu telef etti
Akçakoca’da muhtarlarla orman yangınlarına karşı toplantı
Bu okulu bitirenler evleniyor
19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri ile yaşanacak
GMKA destekliyor, bölge kadınları güçleniyor
Namazgah’ta eller yağmur için semaya kalktı
ER-VAK’tan Nafiz Bey apartmanının müzeye çevrilmesine teşekkür