8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Rektör Orbay, mesajında, dünyada kadın erkek tüm insanların barış,...

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Orbay, mesajında, dünyada kadın erkek tüm insanların barış, adalet ve eşitlikliğin gelişmesine katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü'nün, Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olduğun anımsatan Orbay, şunları kaydetti: 

''Yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynayan kadınlarımızın karşılaştıkları her tür cinsiyet ayrımcılığından ve şiddetten korumanın tek yolu, bu konuda, toplumsal duyarlılık ve bilincin artırılmasıyla olur. Bu görev de büyük oranda eğitimcilerimize düşmektedir. Bu vesileyle hayatımızın her alanını güzelleştiren ve dünyamızı daha yaşanır hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.''

Yerel Haberleri

Bilecik’i temsil ediyordu şimdi ise bölgeyi temsil edecek
Azmiyle herkese örnek oluyor!
Baro Başkanı Doğan, Adıyaman tütünüyle ilgili açıklama yaptı
Kütahya Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısı
Orhaneli’de evlenecek gençlere düğün salonu ücretsiz
Zeytine gelen zamlar satışları düşürdü
Başıboş köpek saldırısında 15 hayvanı telef olan çiftçiye hayırsever desteği
Kozluk’ta husumetli aileler için ‘barış heyeti’ kuruldu
(ÖZEL) Toz bulutları oto yıkamacılarda yoğunluk oluşturdu
Vali Tekbıyıkoğlu, Çemişgezek’te incelemelerde bulundu