8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KASTAMONU (AA) – Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Başkan Şahin, mesajında, toplumların medeniyet düzeyinin en önemli belirleyicisinin...

KASTAMONU (AA) – Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şahin, mesajında, toplumların medeniyet düzeyinin en önemli belirleyicisinin kadın haklarına verilen değer olduğunu belirtti.

Kadınların ihmal edildiği, ikinci plana atıldığı ve yok sayıldığı bir toplumun varlığını, sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Kadınlarımızın toplumun her alanında kendini gösterebilmelerinin yanı sıra, faaliyetlere ve yönetime ortak olmaları da gerekmektedir. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Peygamberimiz Hz. Muhammed, 'Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız, onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onlarında sizin üzerinizde hakları vardır' buyurarak, yüce dinimizde de her zaman kadına verilen önemin ve kadınlarımızın haklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir. Bu kadar hassasiyet gerektiren bir konuda iktidarımız da duyarsız kalmayarak kadınlarımızla ilgili birçok çalışmaya imza atmıştır."

 

Yerel Haberleri

Belediye başkanı 1 Mayıs’ta çöp kamyonunun arkasında mesai yaptı
Akondroplazi hastası gençlerin sevgileri engel tanımadı
Niksar’da koyunların yayla yolculuğu başladı
Spor Programının Temel Bileşenleri
Yeşilay ile işbirliği protokolü imzaladılar
Hakkarili aileden yavru sincaplara şefkat eli
Antalya’da 1 Mayıs coşkusu
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Gazipaşa Tarım Fuarı 14’üncü kez kapılarını açtı
İsrail’in Gazze’ye saldırılarını oturma eylemiyle protesto ettiler