8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AKSARAY (AA)- Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' nedeniyle akademik ve idari personeli ziyaret etti. ASÜ Rektörü Acar, ziyarette yaptığı...

AKSARAY (AA)- Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' nedeniyle akademik ve idari personeli ziyaret etti. 

ASÜ Rektörü Acar, ziyarette yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çağdaş dünya standartlarını yakalama konusunda hızla ilerlediğini ve bu hızlı ilerleyişe kadınların eğitim seviyelerinin yükselmesinin önemli olduğunu söyledi.

Son yıllarda üniversite sayısının artmasına bağlı olarak özgür ortamların oluşturulmasıyla kadınların yüksek eğitim imkanlarının genişlediğini ifade eden Acar, şunları kaydetti:

''Kadınların eğitim seviyelerinin ve saygınlıklarının yükselmesi, toplumların gelişmişlik düzeyini de yükseltmektedir. Türkiye bu manada çok önemli bir mesafe kat etmiştir. Gerek eğitim, gerek çalışma hayatı, gerekse aile konusunda kadınlara tanınan pozitif ayrıcalıklar, Türkiye’nin bir dünya ülkesi haline gelme sürecine katkıda bulunmaktadır.''

 

Yerel Haberleri

Erzurumlu minik hafız bölge birincisi oldu
Kayıp kuzenler Şanlıurfa’da bulundu
DAP ve SERKA işbirliği için Erzurum’da toplandı
Bakan Göktaş’tan şehit kızına ziyaret
Bilecik’i temsil ediyordu şimdi ise bölgeyi temsil edecek
Azmiyle herkese örnek oluyor!
Baro Başkanı Doğan, Adıyaman tütünüyle ilgili açıklama yaptı
Kütahya Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısı
Orhaneli’de evlenecek gençlere düğün salonu ücretsiz
Zeytine gelen zamlar satışları düşürdü