8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MUŞ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.Muş Valiliği önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu...

MUŞ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Muş Valiliği önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kadınlar, buradan öğretmen evine kadar yürüdü. 

Vali Vedat Büyükersoy ile eşi Zehra Kadriye Büyükersoy ve Belediye Başkanı Feyat Asya'nın da katıldığı etkinlikte, davul zurna eşliğinde halay çekilmesinin ardından öğretmenevinin bahçesine fidan dikildi. 

Öğretmenevi konferans salonunda devam eden etkinlikte konuşan Vali Büyükersoy, kadınların her ortamda erkeklerle eşit olduğunu belirterek, her günün kadınlar günü olması gerektiğini söyledi. 

Sadece kendi tarzına uygun insanları değil tüm kesimleri kucaklamak gerektiğini bildiren Büyükersoy, "Geçmişte, kılığına kıyafetlerine bakarak dışlandıkları bir ortamda kadın haklarından söz etmek mümkün değildi. Şimdi ülkemizde bu konuda çok büyük mesafeler alındığını hepimiz  görmekteyiz. Türkiye'ye yaklaşık 2 milyon Suriyeli vatandaş geldi. Bu gelen misafirlerimizin en az yarısı kadınlar ve kızlardır. Çağdaş geçinen bazı toplumlar maalesef 2 milyon mültecinin içindeki kadınlardan haberdar değil" diye konuştu.

Konuşmaların  ardından Zehra Kadriye Büyükersoy, yılın annesi seçilen Hasköy ilçesine bağlı Dağdibi köyünde yaşayan 10 çocuk annesi Münevver Yılmaz'a altın hediye etti.

Yerel Haberleri

Hafız öğrenciler finalde yarıştı
Odunpazarı’nda mayıs ayı meclis toplantıları başladı
Özlü “Birlikte büyük projelere imza atacağız”
DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu
Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz”
Batman’da nefes borusuna simit kaçan öğrenci ‘Heimlich’ manevrası ile kurtarıldı
Gözler asırlık gelenek için gün sayıyor
Sinop’ta kayıp sulama boruları bulundu: Özel İdare kesmiş, komşu köy kaldırmış
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor