8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli gösteriler sundu.Okulun konferans salonunda...

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli gösteriler sundu.

Okulun konferans salonunda düzenlenen kutlamalar kapsamında öğrenciler kadınların toplumdaki yerini anlatan bir pantomim gösterisi yaptı.

Gösterinin ardından Balıkesir'in yöresel kıyafetlerinin yer aldığı bir de defile sunan öğrenciler beğeni topladı.

Öğrenciler, ayrıca kutlamalar kapsamında okulda eğitimini aldıkları bölümlerde üretilen ürünleri sergiledi. Özellikle yiyecek ve içecek hizmetleri alanında eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan geleneksel yemekler büyük ilgi görürken davetlilere ikram edildi.

Okul Müdürü Gülten Küçük, kız meslek lisesi olarak geleceğin üreten kadınlarını yetiştirdiklerini belirterek, "Sorunlarımız yok demiyorum elbette var. Ama biz her şeyden önce anneyiz. Oğlumuzu da kızımı da doğru yetiştirmek bizim elimizde. Biz de geleceğin anne adaylarını bu doğrultuda en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Geleceğe umutla bakmamız gerekiyor" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve çok sayıda davetlinin katıldığı program, açılan serginin gezilmesinin ardından sonra erdi. 

Yerel Haberleri

Eryalçın “Marmara’da mercanlar yok olma noktasına geldi”
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden gazi son yolcuğuna uğurlandı
Düzce TSO Meclisi olağan üstü toplandı
Samsun’da “Türkçüler Günü” kutlandı
Erzurumlu minik hafız bölge birincisi oldu
Kayıp kuzenler Şanlıurfa’da bulundu
DAP ve SERKA işbirliği için Erzurum’da toplandı
Bakan Göktaş’tan şehit kızına ziyaret
Bilecik’i temsil ediyordu şimdi ise bölgeyi temsil edecek
Azmiyle herkese örnek oluyor!