Adana’da eczaneler 08:30-18:00 arası hizmet verecek

Adana'da pandemi nedeniyle eczanelerin çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi.

Adana'da pandemi nedeniyle eczanelerin çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra kentteki eczaneler 08:30-18:00 arası hizmet verecek.

Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, pandemi başlangıcıyla birinci basamak sağlık kuruluşu olarak halka kesintisiz ilaç ve sağlık ürünleri sunma ve sağlık danışmanlığı hizmetini fedakarca devam ettirdiklerini belirterek, "Pandemide gelinen son durumda halkımızda görülen vakalarda artışla beraber, meslektaşlarımız ve eczane çalışanlarımızda da Covid vakalarında artış gözlenmeye başlamıştır. Kamuda ve özel iş yerlerinde de mesai saatlerinde değişikliğe gidilmesiyle birlikte, meslektaşlarımızın yoğun pandemi döneminde dinlenme ve virüse maruziyetlerini azaltmak adına mesai saatlerinde değişiklik yapılması uygun görülmüştür. 1 Aralık 2020 Salı gününden itibaren Adana merkez ilçelerindeki eczanelerimizin çalışma saatleri 08:30-18:00 olarak düzenlenmiştir" dedi.

Sağlık Haberleri

Tiroid bezinin az ya da fazla çalışması farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor
“Birbirimize Candan Bağlıyız” projesiyle kan bağışı başlatıldı
İlkbaharda alerji şikayetleri artmaya başladı
Hücrelerden üretilen biyomalzeme yara iyileştirmesini hızlandıracak
Başhekim Doğan göreve başladı
Ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı
Erciş’te öğrencilere sağlık taraması yapıldı
Diyarbakır’da konik ışınlı bilgisayarlı tomografi dönemi başladı
Diş hekiminden uyarı: “Çürük dişler kalbe, eklem romatizmalarına sebep olan ve böbreğe zarar veren bakteriler üretirler”
Samsun’da aşı reddinde yüzde 300 artış