Adnan Dalgakıran:“Polonya makineciler için cazip bir pazar”

Yurtdışı tanıtım çalışmalarının Polonya ayağında, 6-9 Haziran tarihlerinde ITM Poland fuarına katılan Türkiye'nin Makinecileri, Poznan'dan yeni işbirlikleriyle...

Yurtdışı tanıtım çalışmalarının Polonya ayağında, 6-9 Haziran tarihlerinde ITM Poland fuarına katılan Türkiye'nin Makinecileri, Poznan'dan yeni işbirlikleriyle döndü. Farklı sektörlerden üretici firmaların yanı sıra teknoloji meraklıları ve yeni girişimcilerin de yakından izlediği fuarı yaklaşık 17 bin kişi takip etti.

Bu yıl 42. defa düzenlenen ve farklı ülkelerden yaklaşık bin firmanın katıldığı ITM Poland fuarı tamamlandı. Metal İşleme Teknolojileri, Makina Takım ve Aksamları, Hidrolik, Pnömatik, Kaynak Teknolojileri ve Yüzey İşleme Teknolojileri alanında son teknolojilerin sergilendiği fuar Türkiye'nin Makinecilerini de ağırladı.

Türkiye'nin Orta Avrupa'daki önemli ticaret ortağı Polonya'nın, bölge pazarlara erişim imkânlarıyla makineciler için cazip bir pazar olduğuna dikkat çeken Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran şunları söyledi, "Polonya'nın Doğu Avrupa'da en fazla doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını alan ülke olması itibarıyla altyapı ve iç tüketim harcamalarında ciddi bir sürekliliği var. Bu fırsatları değerlendirmek üzere tanıtım çalışmalarına devam ettiğimiz, Polonya ile önemli işbirliklerimiz var. Bunlardan biri de Almanya işbirliğiyle sürdürdüğümüz ve iki ülkedeki teknolojik yenilikleri yerinde izlediğimiz Makine Sektöründe Üretim Tekniklerinde Modern Yaklaşımlar projesi. Makine sektörü olarak bu işbirliklerini artırarak, iki ülke arasında yeni fırsatlar oluşturmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Adnan Dalgakıran:“Polonya makineciler için cazip bir pazar”

Adnan Dalgakıran:“Polonya makineciler için cazip bir pazar”

Ekonomi Haberleri

Yıldız Holding’in hedefi değişimi sorumlu liderlikle yöneterek iş dünyasına öncülük etmek
Dünya pazarında Türk Kuruyemişi ve kuru meyve tercihi yükseliyor
Halk pazarına yoğun ilgi
İstanbul’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı
Sarıgöl’de taze bağ yaprağı alımları devam ediyor
Hepsiburada, drone ile teslimatı test ediyor
Mersin Valisi Pehlivan: "2024 yılı başından bu yana 8 bin 242 kişi işe yerleştirilmiştir"
BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe
EPDK Başkanı Yılmaz: “Tüketicilerimizin enerji tedarikinin aksatılması riskini gördüğümüz durumlarda gerekli tedbirleri kararlılıkla alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”
Hitit Üniversitesi’nde bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar masaya yatırıldı