Ağız ve diş sağlığına dikkat!

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Korkmaz, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekerek, diş çürüklerinin özellikle kalp...

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Korkmaz, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekerek, diş çürüklerinin özellikle kalp dolaşım, kronik solunum hastalıkları ve hatta hamilelerde düşük riskine bile neden olabildiğini belirtti.

Korkmaz, 22- 27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Ağız ve diş sağlığının genel anlamda vücut sağlığının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Korkmaz, ağız ve diş sağlığı bozulması ile vücutta çeşitli hastalıkların oluşabileceğine dikkat çekti. Korkmaz, "Diş çürükleri kalp dolaşım hastalıkları, diyabet, pnömoni, kronik solunum hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları ve hamilelerde düşük riski hastalıkların bir nedeni olabilmektedir. Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları önlenebilir olmasına rağmen maalesef ülkemizde ve bütün dünyada en sık görülen kronik hastalıklar arasında yer almaktadır. Halbuki ciddi sistemik sorunlara yol açan diş çürüğü ve diş eti hastalıkları koruyucu diş hekimliği hizmetleriyle önlenebilmektedir. Günde en az 2 defa diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması yolu ile ilerde daha ciddi sorunlara yol açabilecek diş eti hastalıkları ve çürüklerin önlenebilir. Düzenli diş fırçalamak da diğer alışkanlıklar gibi çocukluk çağında edinileceğinden, çocuklarımıza örnek olarak bu alışkanlık kazandırılmalıdır" dedi.

Sağlık Haberleri

Uzmanlar kan sulandırıcı ilaç kullanımı konusunda uyardı
ALTSO’dan ALKÜ Araştırma Hastanesine yoğun bakım ünitesi
MCBÜ’de anaokulu sınıfından Hijyen Haftası etkinliği
Elazığ’da Yenidoğan Canlandırma Programı uygulama eğitimi düzenlendi
Tunceli’de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili bilgilendirme çalışmaları
Karadeniz’deki en büyük Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Samsun’da hizmete girdi
Kütahya Şehir Hastanesinde 200 sağlık personeli göreve başladı
Yapay zeka ile diş muayenesi ilk kez Eskişehir’de uygulanmaya başlandı
Manisa Şehir Hastanesi bir ilke daha imza attı
Elazığ’da aile sağlık merkezleri ve sağlık evlerinde verilen hizmetler değerlendirildi