Ağlayan Gelin ziyaretçi akınına uğradı

Adıyaman’ın Gerger ilçesi Kurdek Yaylası’ndaki ters laleler (Ağlayan Gelin), çevre illerden de yoğun ilgi görüyor. Türkiye’nin farklı illerinden ve farklı meslek gruplarından gelen doğaseverler, ters laleleri fotoğraflayarak, yaylanın eşsiz...

Adıyaman’ın Gerger ilçesi Kurdek Yaylası’ndaki ters laleler (Ağlayan Gelin), çevre illerden de yoğun ilgi görüyor. Türkiye’nin farklı illerinden ve farklı meslek gruplarından gelen doğaseverler, ters laleleri fotoğraflayarak, yaylanın eşsiz manzarasında doğa yürüyüşü yaptı.
Gerger halkı arasında ’Ağlayan Gelin’ ve ’Kerbela Çiçeği’ olarak da bilinen ters laleler, Gerger´in Kurdek Yaylasını süslemeye başladı.
Havaların ısınmasıyla birlikte yüksek dağlarda açan ters laleleri görmek için, Gerger’deki Doğasever Ahmet Selim Memiş ve Hikmet Bakırcı’nın öncülüğünde yaklaşık 200 kişi bir araya geldi. Ters laleler, etkinlikteki doğasever ve fotoğraf sanatçılarından büyük ilgi gördü. 15 günlük ömrü ve koruma altındaki endemik tür olan ters laleleri koparmanın cezası 244 Bin 315 TL’dir. Kurdek Yaylası’ndaki ters laleler, ayrıca bölgenin tanıtımında önemli yer tutuyor.

Yaşam Haberleri

Marmaris’te halk plajları yaza hazırlanıyor
Efeler’in semt pazar alanları temizleniyor
İran uyruklu 6 kişiye biyoçeşitliliği tahripten toplam 2 milyon 322 bin 846 lira ceza
Alanya’da 571 bin 250 adet mevsimlik çiçek toprakla buluştu
Eski İtfaiye Bayırına merdiven kolaylığı
Köy köy gezen ekiplerden vatandaşlara kene bilgilendirmesi
AFAD ve UMKE’den ortak tatbikat
Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi Tarsus çıktı
Manisa’daki 17 kilometrelik sulama kanalı temizleniyor
Piknikçilerin yeni gözdesi Park Ankara