Ahşap Dosya Dolabı Mı Daha İyi Metal Mi?

İş yerlerinde ve özel dosyaların saklanacağı alanlarda metal ya da ahşap dosya dolapları kullanılmaktadır.

İş yerlerinde ve özel dosyaların saklanacağı alanlarda metal ya da ahşap dosya dolapları kullanılmaktadır. Dolaplar klasör ya da kitapları saklamanız ve çalışma alanlarınızda daha rahat hareket etmenizi sağlamaktadır. Tabii dosyalarınızı saklayabilmeniz için alanınıza uygun üretilen çeşitli yükseklik ve genişlikte dolaplara ihtiyacınız bulunmaktadır ki bu dolaplar çelik dolap üreticileri tarafından alanınıza en uygun şekilde üretilebilir.

Ahşap dosya dolapları melamin, lake, çekmeceli ve 4 kapaklı, klasik makam tarzı, raylı sistemli ve daha pek çok şekilde üretilmektedir. Çalıştığı ortamda tasarıma ve görünüşe daha çok önem veren işletmelerin ilk tercihleri arasında yer almakta olan ahşap dolaplar istenilen tarzda rahatlıkla üretilebilmektedir. Ancak ahşap dosya dolapları yeterince güvenilir ve kullanışlı mı? Ahşap dolaplar metal dolaplardan daha mı dekoratiftir?

Ahşap dolaplar metal dolaplara göre daha kullanışlı ve dekoratif görünüşlü gibi görülebilir. Ancak metal dolaplar hakkında bildiklerinizi kesinlikle unutmalısınız. Metal dosya dolabı modelleri daha kullanışlı olmak ile kalmaz aynı zamanda istediğiniz tarzda dosya dolapları rahatlıkla üretilebilir.

 Ahşap dolaplar daha kısa bir ömre sahip iken metal dolaplar gerek kullanım ömürlerinin yüksek olması gerekse daha yüksek güvenlik sağlamaları ile daha ilk bakışta dikkatleri üzerine çekmeyi başarmaktadır. Üstelik son dönemlerde ofis mobilyaları üretmekte olan mobilya firmaları tasarımlarında farklı metal dosya dolaplarına da yer vererek şık ofisler de hak ettiği değeri görmesini sağlamıştır.

Ahşap dolaplar ile metal dosya dolabı arasında önemli pek çok fark bulunmaktadır. Metal dolapların rafları talebinize göre raf ekleyerek rahatlıkla artırılabilir ya da azaltılabilir iken ahşap dolaplara belirli oranda raf eklenebilir ve bu raflar dolap kullanılırken artırılamaz. Ancak bazı dosya dolabı bu rafları çıkartabilme imkanı sunulabilmektedir.

Metal soyunma dolapları ekstra raf eklemek için bir uzmana ihtiyacınız bulunmaz iken ahşap dolaba raf eklemek için dolap içerisinde bulunan diğer raflar ile de oynama yapmanız gerekir. Bu yüzden ahşap dolaplara raf eklemesi yaparken kesinlikle bir uzmandan yardım almanız gerekir.

Ahşap dolapların güvenliğini sağlamak oldukça zor iken pek çok metal dolapta özellikle dolabın güvenliği için geliştirilmiş özel teknolojiler bulunmaktadır. En kötü ihtimal ile ahşap dolabınızı asma kilit ile dahi maksimum güvenilir bir hale getirebilirsiniz.

Yerel Haberleri

Başkan Önal: "Muhtarlarımızla dayanışma içinde olacağız"
Batman’da belediye personelinden örnek davranış
Sabah makama gitmeden esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlarla çay içti
Muhtarlar ilk toplantısını gerçekleştirdi
İş arama becerileri anlatıldı
Haylaz karga kahvehanenin müdavimi oldu
Bozulan asansörün üzerindeki kağıtta geçen komik diyalog dikkat çekti
Eskişehir’de yerli turist yoğunluğu esnafın yüzünü güldürdü
Öz İplik İş, HAK-İŞ ve bağlı sendikalarla birlikte 1 Mayıs’ı Kocaeli’de kutlayacak
Öğrenciler aşçılık mesleğini öğrendi