AK Parti Grup Başkanveki Canikli, Giresun'da

Canikli:

GİRESUN (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "CHP'li belediyeler, bir konuda uzman, batırmak konusunda uzman, belediyenin kaynaklarını çarçur etmek konusunda uzman" dedi.

Canikli, AK Parti Giresun Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kadınların önünde yürekten saygıyla eğildiklerini ve hepsini saygıya selamladıklarını dile getiren Canikli, "Gerçekten her zaman cefakar olan kadınlarımız, her zaman sıkıntı çeken kadınlarımız, nerede zorluk varsa kadınlarımız ama aynı zamanda düğümü çözen, sorunu ortadan kaldıran kadınlarımız" diye konuştu.

Canikli, AK Parti'nin siyasi hayata gelişiyle, Türkiye'nin kadınlara bakışının değiştiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kadınlarımıza gerçek anlamda verilmesi gereken değeri ayağına getiren, uygulayan, başta sayın Başbakanımız olmak üzere onun kadroları oldu. Bir büyükşehir belediye başkan adayımız kadın ve Fatma Şahin bakanımız, inşallah Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tarihe geçecek. AK Parti listelerinden onlarca ilçe kadın belediye başkan adayımız var ve bundan sonra daha çok kadın belediye başkan adayı göreceğiz. Sadece başkan değil milletvekilliği için de geçerli."

 

- CHP'li belediyelere eleştiri

Giresun Belediyesi'nin iflas etme noktasında olduğunu iddia eden Canikli, belediyenin, çalışanlarının maaşını ödeyemez hale geldiğini öne sürdü.

"Bir CHP'li belediyeden de başkası beklenmez zaten" diyen Canikli, "CHP'li belediyeler, bir konuda uzman, batırmak konusunda uzman, belediyenin kaynaklarını çarçur etmek konusunda uzman. Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlığını almadan önce İstanbul'u düşünün, çöp dağlarıyla meşhur olmuş, çeşmelerinden çamurların aktığı ve yürünemez haldeki sokakları düşünün. CHP'li belediye budur. Hangi CHP'li belediyeye bakarsanız bakın, başka bir şeyle karşılaşamazsınız" ifadelerini kullandı.

 

- "Giresun meydanında yalan yanlış bilgiler veriyorsun"

Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Giresun mitinginde "ben siyaseti çocuğum için yapmıyorum, dostum için yapmıyorum, amcam için yapmıyorum, kardeşim için yapmıyorum" dediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Genel müdürü olduğu dönemde 'benim oğlum İstanbul'da bir fabrikada çalışmaya başladı' diye SSK’ya bir dilekçe veriyor. Oğlu da o zaman 14 yaşında. Ankara'da ilköğretim okulunun son sınıf öğrencisi. Hangi tarihler için söylüyor bunu, 1 Mart 1997 işe giriş, işten çıkış tarihi de 1 Mayıs 1997. Yani 'bu tarihte İstanbul'da iki aylığına fabrikada çalıştı' diyor ama aynı tarihlerde bu çocuk Ankara'da ilköğretim son sınıfında okuluna devam ediyor. Şunun için yapıyor, o aralar yeni bir kanun çıkacak, emeklilik yaşını yükseltecek bir kanun. O kanuna göre kanun çıkınca sigortalı olanlar, yüksek emeklilikten etkilenmeyecekler. Bir gün bile sigortalı olsa yüksek emeklilik yaşından değil, eski emeklilik yaşından emekli olacaklar. Sen neden bahsediyorsun, hangi dürüstlükten bahsediyorsun. Ayıp, ayıp hem de geliyorsun Giresun meydanında yalan yanlış bilgiler veriyorsun."

Nurettin Canikli, internetteki ses kayıtlarına ilişkin, "Bugün bunların hepsinin montaj olduğu ortaya çıkmıştır, resmi olarak belgelenmiştir, montajdır. Kirli bir oyundur, ahlaksız bir teşebbüstür. Kemal Kılıçdaroğlu, bu projenin içerisinde bir taşerondur, bir piyondur, kendisi de 'Biz, AK Parti hükümetini devireceğiz, sana iktidar vereceğiz' sözünün gereğini yapmaya çalışıyor ama boşuna uğraşma Kemal Kılıçdaroğlu" diye konuştu.

Siyaset Haberleri

Akseki’de AK Partili iki belediye meclis üyesi istifa etti
Dışişleri Bakanı Fidan: “Türkiye, Gazze’deki katliamın faillerinin yargılanması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir”
MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız”
Dışişleri Bakanı Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al-Thani ile görüştü
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı: “Fransa Ulusal Meclisi’nin kabul ettiği Asuriler ve Keldanilerle ilgili karar yok hükmündedir”
Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Ferhan ile görüştü
MHP’li Ersoy’dan Özgür Özel’e: “Yoksa Amedspor taraftarı mısınız?”
Başkan Dönmez: “15 gün içerisinde İskenderun’da 13 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesinin temizliği yapıldı”
Dışişleri Bakanı Fidan, Riyad’da "Filistin" konulu toplantıya katıldı