AK Parti’nin TBMM Başkan adayı Mustafa Şentop

AK Parti'de dün TBMM Başkan adayını belirlemek üzere gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından TBMM Başkanlığı'na aday olarak Mustafa Şentop...

AK Parti'de dün TBMM Başkan adayını belirlemek üzere gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından TBMM Başkanlığı'na aday olarak Mustafa Şentop belirlendi. Şentop, öğleden sonra Meclis Başkanlığı için başvuru dilekçesini verecek.

Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından boşalan TBMM Başkanlığı görevi için dün TBMM Başkan adayını belirlemek üzere temayül yoklaması yapıldı. TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti'nin TBMM Başkan adayı olarak belirlendi. Şentop, öğleden sonra Meclis Başkanlığı için başvuru dilekçesini verecek.

Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından görevi geçici olarak Celal Adan'a devretmişti. Yeni TBMM Başkanını seçmek için Meclis Genel Kurulu 24 Şubat Pazar günü toplanacak.

Siyaset Haberleri

Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci, Başkan Arslan’ı tebrik etti
Hamas heyeti İsrail’in teklifine yanıt vermek için yarın Mısır’a gidecek
Hamas: “Netanyahu anlaşmaya varmakla ilgilenmiyor"
CIA Başkanı Burns, ateşkes için Mısır’da
AK Partili Yılmaz: "31 Mart’ta sandıkta milletimiz bize bir şeyler söyledi bunun üzerinde çalışmaya başladık"
Yapay zeka ile sel simülasyonu oluşturuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tek gayemiz Batı’nın koşulsuz askeri ve diplomatik desteği ile kontrolden çıkan Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gazze’ye en çok yardım yapan ülkeyiz."
AK Parti İl Başkanı Ökten’den açıklama; Sadece Koçarlı Belediyesi’nden ücret aldım belediye şirketinden almadım
Erbakan: "İsrail ile ticaretin kesilmesi olumlu"