Akademisyenlerin akıllı projelerine TÜBİTAK’tan destek

Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinin sekiz ilginç araştırma projesine TÜBİTAK'tan destek geldi.

Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinin sekiz ilginç araştırma projesine TÜBİTAK'tan destek geldi. Aralarında nano lifli akıllı yara örtüsü, çevre dostu tekstil üretimi, havadaki organik kirleticilerin arı ve arı ürünleriyle izlenmesi gibi ilginç konuların bulunduğu araştırmalar beklendiği gibi sonuçlanırsa, patente dönüşüp ticarileşecek.

Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinin 8 projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) 2016 Mart dönemi projelerine 36 projeyle başvuran Uludağ Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasında en çok projesi kabul edilen 10. üniversite oldu. Uludağ Üniversitesi akademisyenleri ve araştırmacıları, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenmeye uygun görülen 8 projeye toplam 2 milyon 560 bin TL destek almaya hak kazandı. Yapılan araştırmaların beklenen sonuçları vermesi durumunda, projelerin patente dönüşüp ticarileşmesi bekleniyor.

Desteklenen projeler arasında, nano lifli akıllı yara örtüsü, çevre dostu tekstil üretimi, şeftali ağaçları için yeni bir terbiye yöntemi, budama atıkları ve tavuk gübresinden üretilen kompostun zeytin ağaçlarında kullanımı, çim bitkileri için yeni bir toprak altı sulama yöntemi, havadaki organik kirleticilerin arı ve arı ürünleriyle izlenmesi, alabalık ölümlerini önleyecek bir araştırma da yer alıyor.

Akademisyenlerin akıllı projelerine TÜBİTAK’tan destek

Akademisyenlerin akıllı projelerine TÜBİTAK’tan destek

Akademisyenlerin akıllı projelerine TÜBİTAK’tan destek

Teknoloji Haberleri

Savaş arenasında modern saldırılar ile ilkel savunma stratejileri bir arada kullanılıyor
Şehirdeki sorunlara yapay zeka ile çözüm ürettiler
Çocuklar Mercan’da ilk kez ’Gece Gözlem Etkinliği’ne katıldı
Türkiye kompozit üssü olacak
‘Deprem kara kutu sistemi’ afet esnasındaki 4 risk faktörünü engelleyecek
Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu
Çilimli’de bilim fuarı açıldı
Teknolojik atıklar geri dönüşüm ile giysiye dönüştü
En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor
DENİB’in genç buluşçuları ödülleriyle buluştu