Akaryakıt istasyonlarındaki soygun davasında karar

Bolu, Zonguldak ve Bartın'da 5 akaryakıt istasyonunda görevlilerin ellerini ve ayaklarını bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra, para ve sigara çaldıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan biri 108 yıl, ikisi ise 90'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı

ZONGULDAK (AA) - Bolu, Zonguldak ve Bartın'da 5 akaryakıt istasyonunda görevlilerin ellerini ve ayaklarını bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra, para ve sigara çaldıkları iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan birine 108 yıl, ikisine 90'ar yıl hapis cezası verildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Özdoğan ve Gökhan Diren ile taraf avukatları hazır bulundu. Ankara 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanık Aykut Safer ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyeti, Mustafa Özdoğan'a "yağma" suçundan 6 kez 12'şer yıl, "hürriyetten yoksun kılma" suçundan da 6 kez 6'şar yıl olmak üzere toplamda 108 yıl hapis cezası verdi.

Heyet, Gökhan Diren ile Aykut Safer hakkında ise "yağma" suçundan 6 kez 10'ar yıl, "hürriyetten yoksun kılma" suçundan da 6 kez 5'er yıl olmak üzere toplamda 90 yıl hapis cezasına hükmetti.

Bolu, Zonguldak ve Bartın'da 4-7 Şubat 2012 tarihlerinde 5 akaryakıt istasyonunda görevliler, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra para ve sigara çalınmış, bununla ilgili gözaltına alınan Mustafa Özdoğan, Gökhan Diren ve Aykut Safer tutuklanmıştı.

 

Güncel Haberleri

“Arapgir Peynirli Ekmek” tescillendi
6 ilde araçların şasi ve motor numaralarını değiştirerek satan zanlılara operasyon: 11 gözaltı
Sosyal medyada tanıştığı şahsa 360 bin TL’sini kaptırdı
Başkan geçit, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantılarına başladı
Ölmeztoprak’tan Topsöğüt ile Dilek’te inceleme
Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor
Malatya’da Asayiş olaylarında yüzde 50 gerileme
Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor
Başkan Geçit, istişare toplantısına katıldı
Malatya’da ’Trafik ve İlkyardım Haftası’ etkinliklerle kutlandı